BREAKING: Spiritu sancti et nomine patri

Squadra Molteni er ramt af skader og uheld. Men det finder de sig ikke i. Derfor har de nu fået hjælp fra de højere magter.
Hvilke magter? Hvordan kan de det?

Listen er lang. Og meget sørgelig. Grane Maaløe er langtidsskadet med en genstridig albue. Kristian Blume har været underdrejet og haltende efter et styrt. Eigil har været plaget af skuldersmerter. Peter Meinert har brækket 4 ribben. Kaptajn Bjørnsteen har dobbeltsidet lungebetændelse. Jens Langergaard døjer med en halvdårlig ryg. Og Molteni-Volvo’en var tæt på at brænde sammen pga store ledningsproblemer.

Det måtte gøres noget. Ingen tvivl om det. Jeg ringede til Kaptajnen og sagde, at nu ville jeg gøre noget. Det kunne ikke blive ved. Han var med det samme med på ideen: Den sidste og stærkeste udvej, fortæller Jens Langergaard.

Jens rejste derefter omgående til Italien. I dække af, at han skulle ned og træne i bjergene i Ligurien, tog han på en hemmelig mission til Gud. Squadra Molteni trængte til hjælp fra Gud i cyklingens eget land.

– Jeg kender en præst i Comune di Ceriana, som har speciale i velsignelse af cykler, cykelryttere og sågar hele cykelhold. Ja, de ka’ sku noget, de dér katolske præster, lyder det fra Jens Langergaard.

Det var midt på det lille torv, Piazza Corso Italia foran Pietro e Paolo kirken i Comune di Ceriana, en let diset morgen onsdag, at Gud fandt frem til Squadra Molteni.

– Jeg fremlagde hele situationen for præsten. Han tænkte sig grundigt om – og så velsignede han først mig og min Colnago fra 1978. Derefter velsignede han hele Squadra Molteni. Det kostede også lidt ekstra til kirkebøssen, skriver Jens Langergaard hjem på en gammel telefax.

 

Der meldes nu om en lynhurtig Jens og Colnago 1978 på vejene iLigurien – og om øjebliklig bedringer på hele holdet.

Forza Molteni – Pax Vobiscum