Optakt: Copenhagen Classico 2019

P R E S S E M E D D E L E L S E
Squadra Molteni sender et hold og en servicebil til Copenhagen Classico – det klassiske retrocykelevent i de Københavnske gader.

Efter et krævende forår med hårde og dramatiske løb, i ind- og udland, i sidevind og modvind, på brosten og på bakker – ja, så sender Squadra Molteni et nøje udvalgt hold til det noget mere fredlige Copenhagen Classico Her gælder det ikke om, at køre stærkt. Her er det hygge, smil på læben, god stil, god mad og drikke, der er på programmet.

Kaptajn rød læbestift

Da Copenhagen Classico hylder det klassiske og den gode stil og smag – så har Squadra Molteni valgt at sætte Maria Winther som kaptajn for holdet.

– Da det jo er international “Kvinder på stålcykler dag” den 16. juni, så er det jo selvsagt, at Maria skal køre som kaptajn den dag, siger Niels Bjørnsteen.
Og så er Maria jo klart dén på holdet, der har den bedste stil og det flotteste smil.

Fantastiske Volvo

Copenhagen Classico,  der ikke er et traditionelt cykelløb, arrangeres af Recycles. Der køres på en godt 22 km rundstrækning rundt i hjertet af København, med afstikkere til både Vesterbro, Nørrebro, Østerbro, den indre by og Christianshavn. Der er start og mål på Onkel Dannys Plads ved Halmtorvet.
Squadra Molteni har haft ryttere med tidligere Copenhagen Classico’s – og i år opgraderes der med flere ryttere og deres fantastiske Volvo Molteni (Volvo 244 DL), der er en kopi af de servicebiler som 1970’ernes Moltenihold brugte. Ved rattet sidder ingen ringere end Squadra Moltenis sportsdirektør Klaus Maarup Kjærsgaard

– Det bliver en af sæsonens største opgaver, fortæller sportsdirektør Klaus Maarup Kjærsgaard.
Men jeg er sikker på, at holdet klarer opgaven. Vores soigneur, Malene Bitsch, vil være klar her i bilen med friske drikkedunke og blodposer til holdet, hvis nogle af dem skulle gå helt ned.

Kaptajn Winther og Verdensmesteren Sandahl og kvinderne i sommerkjoler

Squadra Molteni stiller op med Kaptajn Bjørnsteen, Kaptajn Maria Winther, Verdensmester Per Sandahl, Løjtnant Jens Langergaard, stagiaire Lars Munch Larsen og måske Kristian Blume.

– Ja, de sidste 3 løb har min Løjtnant kørt puden ud af cykelbukserne på mig – så jeg tager frivilligt tjansen som vandbærer til Copenhagen Classico, lyder det fra Kaptajn Bjørnsteen.
Det bliver fedt at opleve stemningen og det feststemte optog. Specielt glæder jeg mig til de vidunderlige kvinder i sommerkjoler på klassiske damecykler.

(Foto: recycles.dk/copenhagenclassico)

Copenhagen Classico køres 16. juni 2019. Der er Mødetid kl. 10.00 ved Enghave Plads (ved Café Beat) og feltet ruller gennem København kl. 11.00.
Find din gamle cykel frem – og kør med. Tilmelding her: https://recycles.dk/copenhagenclassico/