Verdensmester og gentleman

Når Empire Cycling og Verdensmester Mads Pedersen inviterer på cykeltur, så tropper Squadra Molteni op.

Temperaturen er kun et par plusgrader, men solen står smukt over Sophienholm Gods. Inde fra Empire Cycling dufter der af kaffe. Der er en halv time til Verdensmester Mads Pedersen byder på en træningstur.

Kører vi i kort-kort? Skal vi have avis på maven? Kasket eller vinterhue?

Squadra Moltenis Kristian Blume og Jeppe Thiemer var tydeligvis lettere nervøse før dagens træningstur. For det er jo i dén grad off-season-perioden.

Jeg er vant til sveddryppende 25-27 grader i mit kælderrum, hvor jeg for tiden kører 2 x 60 minutters intervaller 3 gange om ugen, lyder det fra Jeppe, mens han står i en indre diskussion om han skulle have korte eller lange handsker på.

Ja, jeg har ikke siddet på en cykel i 2 måneder. Til gengæld har jeg gravet ud til sokkel, støbt 80 kvadratmeter staldgulv og bygget et hus. Det hedder vist core-træning på moderne dansk, afslører Kristian Blume, mens han overvejer bomuldkasket eller vinterhue.

Jeppe vælger lange handsker og Kristian vælger bomuldskasket. Kaptajn Bjørnsteen hyggesnakker med Tim Kristensen og Per Bausager mens han samler sin cykel.

Jeg har lige støvet cyklen af. Helligt støv fra Toscanas Strade Bianche. Det er egentlig lidt blasfemi, griner Kaptajnen.

Men hvad Kaptajn Bjørnsteen ikke ved på det tidspunkt, er at han har glemt at skrue pedalerne fast efter turen hjem i cykelkuffert fra Toscana. Mere om det senere …

Verdensmester Mads Pedersen kommer rullende hen mod os og hilser på.

Fuck hvor er de fede de cykler. Top lirens! Sådan én kunne jeg virkelig godt tænke mig. Seriøst, hvis du støder på én i min størrelse, så køb den til mig, lyder det fra Mads.

Kristian Blume noterer hurtigt Mads’ mål – og kan selvfølgelig ikke lade være med også at tolke bestillingen som en ansøgning om at komme på Squadra Molteni når Trek-kontrakten udløber.

Et fint felt på godt 30 ryttere ruller afsted. En lækker tur rundt på små snørklede sogneveje i det midtsjællandske ligger forude. Tempoet er roligt og humøret er højt. Verdensmester Mads kører op og ned gennem feltet og hyggesnakker med alle. Fantastisk god stil.

Efter en kort tissepause går turen retur mod Sophienholm. Kristian Blume kører op på siden af Kaptajn Bjørnsteen

Hvornår er det vi skal give den lidt gas? Var der ikke nogen der sagde noget om en bakke, der skulle køres om kap på?, spørger Kristian
Jeg ved det ikke. Jeg stod og snakkede under briefingen. Men lad os bare sætte lidt fart på, når vi rammer næste bakke.

Med små 10 km hjem træder Kaptajn Bjørnsteen an på en lille bakke efter et sving. Kombinationen af de 1500 watt og en pedal, der kun er skruet halvt i med fingerne, er katastrofal:

Kaptajnen træder pedalen ud af pedalarmen! Kun med en ”Jacob-Piil-Tour-de-France-2002-18.-etape-redning” undgår Kaptajn Bjørnsteen at ryge i asfalten.

Feltet gør holdt. Men kun for et kort øjeblik.

Er der nogen der har en 15’er spørger Kaptajn Bjørnsteen?
Umbraco? Garmin? Er det et segment på Strava?, lyder det fra feltet
Glem det. Jeg kører med et ben.

Efter at have sat halvdelen af feltet – begynder Kaptajnens venstre ben forståeligt nok at syre til. Domestique Kristian Blume og Jeppe Thiemer bakker tæt op omkring Kaptajnen og skubber ham afsted. Men pludselig lyder det bagfra:

Pas lige på. Her, tag den her, så trækker jeg dig.

Ordne kommer fra Verdensmester Mads Pedersen. Han har hevet en slange op af lommen, og sat den rundt om sadelpinden på sin sprit nye TREK i verdensmesterlakering. Kaptajn Bjørnsteen griber slangen – og så træder Mads til.
Kaptajnen er på slæb af Verdensmesteren de sidste 8 km hjem.
Forza.

Verdensmestrene gennem tiderne har helt sikkert været af forskellig menneskelig støbning: Nogle har været sky og selvudslettende. Andre har været overlegne og arrogante.

Men Verdensmester Mads Pedersen er en helt-nede-på-jorden-type. Flink. Sjov. Og så er han en ægte gentleman.

Tak til Empire Cycling. Tak til Verdensmester Mads Pedersen.
Tak for en fantastisk tur – og god vind i 2020 Mads 🙂