1 meter fra sejren

Løjtnant Kasper Sørensen kørte endnu engang et stærkt og blændende løb. Ved Vadehavsløbet kørte han sig til en 2. plads efter spurtopgør i førergruppen.

Kaptajn Niels Bjørnsteen, Løjtnant Kasper Sørensen og Domestique Klaus Kærsgaard stod klar til start ved Vadehavsløbet søndag 27. maj. Vejret var perfekt og benene var gode.
Allerede efter start var Niels og Kasper med helt fremme. Efter løbet blev givet frit, blev der i den forreste del af det ca 50 mand store felt, luret en del. Det virkede ikke til, at der var mange, som ville være med til at trække. Efter små 10 km bevægede feltet sig stadig meget pænt og roligt.

– Jeg giver den én over nakken om lidt, når vi kommer ud i sidevinden, siger Kasper.
– Det er lige tidligt nok Kasper, siger Niels
– Måske, men jeg kører ikke 100%
– Ok, jeg afventer – og kører med.

Kort efter drejede feltet ind i sidevinden – og Kasper satte farten op. Efter et par kilometer var vi kun 10 mand tilbage i fronten.

Det var udfordringer og det tog noget tid, at få etableret et ordenlige samarbejde i førergruppen. Et par stykker ville (eller kunne) ikke bidrage i det fælles arbejde – og mindst én havde meget lidt erfaring i, at køre på hjul. Det er den diplomatiske version. Og efter 40 km skete så dét, der uundgåeligt måtte ske: én for fjumret foran, så hele gruppen må undvige. Det betyder, Kaptajn Bjørnsteen får en carbonbagskifter ind i forhjulet – og en eger springer.

– Jeg får hurtigt bremset ned, pillet egeren ud og åbnet forbremsen – og så afsted igen. Men førergruppen er allerede 300 meter væk, fortæller Bjørnsteen.
– Jeg giver den fuld skrue. Uheldigvis er det midt i et åbent fladt landskab – og der blæser en frisk side-modvind. Jeg forsøget at kæmpe mig op til gruppen, men jeg kan ikke komme nærmere. Efter små 5 km jagt giver jeg op, og kører direkte mod målbyen.

I førergruppen bliver der kørt stærkt mod mål. Løjtnant Kasper kører afventende og klogt. Med godt 10 km til mål bliver der rykket – og Kasper kører med i rykket. Med ca. 3 km igen rykker Kasper og får et godt hul. To ryttere får kørt sig op til ham – og i spurten i de smalle og kringlede borstensbelagte gader i Ribe, må Kasper se sig oversprintet med en halv cykellængde.

– Det er utroligt flot kørt af Løjtnanten. Fand’me stærkt. Ærgeligt at vi ikke var der begge to i finalen. Så havde smadret det hele, lyder det fra Kaptajn Bjørnsteen.

 

Vadehavsløbet leverede et godt løb med super god afmærkning af ruten og et fantastisk start- og målområde op Domkirketorvet i Ribe, hvor der er mulighed for, at evaluere løbet over kulsort øl fra Ribe Bryghus.