Grand Fondo Munkebjerg: Kaptajnen som vikar

Til sæsonenes sidste løb havde Squadra Molteni udtaget Maria Winther og Kasper Sørensen. Men 2 timer før start indløb der en besked fra Løjtnant Sørensen til Kaptajn Bjørnsteen:

Bjørnsteen, der ellers har sadlet om til vintertræning, måtte sluge morgenkaffen, pakke tasken og tage cyklen ned af krogen.

40 km inkl. Andkjærbakken og Munkebjergbakken

Vikar Bjørnsteen stod klar kvart i 11 – langt fra racemode og nogle kilo for tung til Munkebjerg. Heldigvis lå kun 40 km forude.

– Jeg kørte afventende i starten. Men allerede efter 5 km, var vi en frontgruppe på 9 ryttere. En rytter fra Mountainbike Club Vejle forsøgte at komme væk et par gange. Resten af gruppen virkede ikke interesseret i at lave ret meget – så jeg tog en stor del af arbejdet.

Halvvejs lykkedes det mountainbikerytteren at komme afsted med en anden rytter. Resten af gruppen virkede meget uinteresseret i at køre dem ind, så endnu engang tog Bjørnsteen ansvar.

– Jeg forstod ikke en disse af gruppens kørsel. Men det skulle vise sig, at 4 af rytterne kørte på samme hold. Det der med ens cykeltøj, havde de bare ikke gjort så meget ud af. Og én af dem var ude i front. Så jeg sad i saksen – og måtte frem og trække igen.

Et sidste angreb

Kort for Munkebjergbakken forsøger Bjørnsteen et sidste angreb – ned af den våde og glatte Ibækbakke. Han fik et lille hul, men ikke nok.

– Nej, jeg er pt. et par kilo for tung. Så jeg måtte slippe gruppen på Munkebjerg. Men det var fedt lige at komme ud og køre et sidste landevejsløb for i år.
Nu venter en masse grundtræning på Odense Cykelbane – og crosscyklen skal også frem.
L’inverno sta arrivando!

Bjørnsteen sluttede som nummer 7.