Squadra Molteni ved DGI Holdløb i Lund

Løbsberetning: DGI Holdløb i Lund 2014

Squadra Molteni stillede til start ved denne uges DGI Holdbøb i Lund. En meget svær rute, der ville få flere professionelle cykelryttere til, at kræve løbet neutraliseret kort efter start.

Squadra Molteni gav den fuld gas – og kørte et godt holdløb.

Løbet bestod af en 2 x 19 km. rundstrækning på små snoede og meget kuperede landeveje vest for Horsens.

Squadra Molteni ankom i god tid til Lund. En dejlig sommeraften; let vind og kun få skyer. Vi fik gjort cyklerne og os selv klar til en let opvarmningstur.

Squadra Molteni ved DGI Holdløb i Lund

Peter Meinert var så venlig, at informere os om, at det var en god ide, at køre ruten igennem inden start – da den indeholdt en del bakker og sving på specielt sidste halvdel.

Peter spottede dog også lynhurtigt, at to Molteni’s ryttere havde sorte sokker på! Han af informerede om, at der i hans tid – og helt op mod 1990’erne – blev uddelt UCI-bøder til ryttere, som stillede til start i farvede sokker.

Squadra Molteni stiller ikke til start igen i farvede sokker. Vi trillede ud på en opvarmningsomgang – og fik hurtigt set, at der var tale om en meget teknisk og svær holdløbsrute.

Én omgang var 18 km – og på små snoede sogneveje med mange små bakker – og specielt én lang på godt 1200 meter. Ruten skulle gennemkøres to gange.

Fumleri i starten

Starten gik 18:40 og vi kom efter lidt fumleri ind i en god formation. Ved bakkerne fandt vi hurtigt ud af, at det gjalt om at være særlig opmærksom på hinanden.

Et hold er kun så godt, som hele holdet til sammen – så det gjalt virkelig om at finde ind i en rytme og tempo, hvor alle kunne være med.

Squadra Molteni ved DGI Holdløb i Lund

Karsten Ellerup havde rollen som Capitaine de Route – og han fik dirigeret tropperne godt. De mange små bakker og vinden tog godt på kræfterne, men hele holdet kæmpede hvad de kunne.

Vi kom i mål i den tiden 1:08:42 – hvilket var godt 9 minutter fra vindertiden på 0:59:42. Men vores tid var dog nok til en placering som nummer 9 ud af de 12 hold som stillede til start.

Vinder af stålklassen

I resultatslisten for korrigeret tid i forhold til alder og køn, endte vi som nummer 11. Vi vandt dog unde diskussion stål-klassen…

Squadra Molteni siger tak for – sender stor ros til DGI for et godt arrangement og god og spændende rute.