Molteni øverst på podiet i købetøj

Squadra Moltenis to københavnerryttere Mark Petersen og Jens Langergaard stod ved startstregen i herre-motion ved lørdagens Copenhagen Cyclocross Grand Prix. Ruten ved 5-øren på Amager er en klassisk tonserrute uden bakker suppleret med et par sandstykker hvor man skal af og have cyklen på skulderen.

Mark Petersen kom i mål som suveræn vinder, mens Jens Langergaard måtte nøjes med en placering som nummer 23.

Colnago stålcrosser og retro klubtrøje

Mark kørte på sin nyerhvervede Colnago stålcrosser, og da han ikke har kørt meget siden den suveræne sejr i Kroppedal Grand Prix, luftede Mark ikke podieplaner i ryttergården inden starten.

Men allerede efter en halv omgang var Mark i front og dér blev han til overraskelse for carbonrytterne i feltet, som mest beundrede Marks cykel inden start.

Det mere bemærkelsesværdige for Squadra Moltenis tilhængere blandt publikum var, at Mark kørte i FBL (Frederiksberg Bane- og Landevejsklub) retro klubtrøje og var tilmeldt som Velopress rytter.

“Jeg kører jo lidt licens i FBL og formanden havde fundet et parti retro-klubtrøjer og tilbød mig 10.000 hvidvaskede bitcoins for at køre i sådan en. Dette kom åbenbart Sir Thomas Marker fra Velopress for øre. I hvert fald bankede han på sent fredag aften på døren med en brun kuvert indeholdende et stort bundt Schweizerfrancs, som han tilbød hvis jeg tilmeldte mig som Velopress-rytter og bar kasketten,” indrømmer Mark Petersen.

Bitcoins, schweizerfrancs og 500-lapper

Velopress motiverede også Mark kontant under selve løbet. Lige efter sandstykket stod Velopress-mæcenen Calle Gulv og viftede med 500-kronesedler, når Mark runde efter runde suste forbi.

De indkørte bitcoins, schweizerfrancs og 500-lapper for at repræsentere FBL og Velopress falder et tørt sted, understreger Mark Petersen.

“Min nyerhvervede Colnago stålcrosser var ikke billig på E-Bay og selv Squadra Molteni ryttere bliver pålagt toldafgifter af ham Trump.”

Gevir og ultralyd-undersøgelse i Rostock

Udover sejrschampagne modtog Mark som vinderne i de øvrige klasser et gevir fra et ukendt dyr i førstepræmie, og i ryttergården gik der rygter om at medarrangørerne Team Christiania havde ryddet væggene hos nogle jagtglade pusheres hovedkvarter fredag aften.

Jens Langergaard kørte heller ikke i Molteni-uld eller på stål til løbet.

“Forleden så jeg hvordan sportsdirektør Bjørnsten havde trådt sin pedalarm af på sin stål-Molteni-crosser, så jeg sendte straks min stål-crosser til ultralyd-undersøgelse i Rostock og stod derfor til start på min kul-crosser,” forklarer Langergaard der kom i mål 4 1/2 minut efter Mark.

“Jeg var i dårligt selskab fredag aften. Et cocktailparty med spitzenklasse bartendere der kunne deres kram havde sat sig i stængerne og pumpeværket,” lyder det fra Langergaard.

Gamle planker og en rekord, der tager en times tid

Nyheden om Marks sejr og Jens’ solide kørsel, blev selvfølgelig modtaget med glæde af Donna Maria, Løjtnant Sørensen, Kaptajn Bjørnsteen i Molteni HQ, der tilbragte lørdagen i Herning.

“Det er rigtig flot kørt af både Mark og Jens. Det var en dejlig nyhed at få. Det lunede – og det havde vi brug for i den iskolde messehal, lyder det hemmelighedsfuldt fra Bjørnsteen.
Ja, jeg kan ikke afsløre for meget, men jeg kan da løfte lidt af sløret. Det handler om intensiv træning på nogle gamle planker og en rekord, der tager en times tid …