Topplacering til Max van der Watt Niesen ved Uldum Kriterium

Der er så dejligt ude på landet. På landet har de rigtige pruhheste og muhkøer med mælk i og øfgrise. På landet har de høns og kyllinger. På landet har de kornmarker – og Uldum Kriterium. 

Squadra Molteni sendte Max van der Watt Niesen, Kaptajn Niels Bjørnsteen og Capitaine de Route Peter Meinert en tur på landet en lidt forblæst onsdag juniaften.
Uldum Kriterium er ikke let at finde på en internationale cykelkalender – men ikke desto mindre tropper der 60-70 ryttere op, for at give den gas i 60 minutter + én omgang.

– Tempoet på masteromgangen var høj. Anden omgang var farten endnu højere. Og så stikker Max. Han fik møvet sig frem i feltet helt ude i rabatten, ja halv ude i kornmarken. Og så rykkede han. Vi andre sad med blodsmag i munden, fortæller Kaptajn Bjørnsteen.

Max blev dog kørt ind igen. Men han forblev helt oppe i fronten af feltet. I den modsatte ende af førerfeltet sad Bjørnsteen og Meinert. De kæmpede hårdt for at hænge på. Meinert fik der bedre og bedre omgang efter omgang – og kom med feltet hjem. Bjørnsteen måtte slippe med et par omgange til mål.

– Og Max, ja han nægtede at slippe. Han sad i fronten af førerfeltet om mosede watt ud i stålrammen så den knagede. Og han blev dér. Men 500 meter til mål blev der lukket op – og Max fik presset sig frem til en 4. plads i feltet, lyder der fra Uldum Lokalradio.

Uldum Kriterium er et klasse-arrangement. Fedt cykelløb. Røg og orgel. Mørke øl og pølser i 3. halvleg.