17. etape: Næstved-Stubbekøbing-Næstved

17’ende og næstsidste etape i Tour de Denmark var krydret med en spektakulær parade af danske sunde, bælter og fjorde. Tour de Denmark’s ruteplanlægning havde modtaget henvendelser fra både ”Visit Lolland-Falster”, ”Beautiful Bogø”, ”VisitMøn” og foreningen ”Luk_den_gamle_lortebroNU.dk” og havde propte reageret ved at sammensætte etapen derefter.

Efter starten i Næstved gik ruten således stik syd forbi Karrebæk og Dybsø fjorde mod Vordingborg og Storstrømsbroen og krydsning af Storstømmen. En teknisk bropassage med sidevind og ekstrem dårlig asfalt, der til fulde opfylder kriterierne om segmenter, hvor en 3-ugers tour om ikke kan vindes, så dog tabes. Ikke underligt, at lokalområdet ser frem til en ny bro i 2022…
Dernæst videre sydpå til Nørre Alslev på Falster; så øst mod Maglebrænde og nord til Stubbekøbing og færgen til Bogø. Endnu et delikat element, der i kraft af timedrift kan skabe løbsafgørende tidstab, hvis marchfarten ikke afpasses omhyggeligt. Krydsningen af Grønsund med M/S Ida giver anledning til en tiltrængt puster inden Bogø by og et følgende 700 meter grussegment passeres. Herefter nordpå over vestmøn og passage af Ulvsund over Dronning Alexandrines Bro, videre nordpå til Præstø Fjord og så via Rønnede vestover mod Næstved. I alt ca. 140 km.

At der var tale om en scenisk og afvekslende rute blev klart ved etapestarten kl.  8.30, da et større kontingent ryttere fra Næstved Cykel-Motion stod klar – i lange ærmer – til at køre stort set samme rute.

Vi har godt hørt om dét dér Tour de Denmark på TV2 Øst, og vi ville prøve at køre ruten inden I startede, men vi vidste ikke, at I startede så tidligt… uddybede holdkaptajn Lücking – der i øvrigt brygger en afsindig god mørk øl i sin kælder – mens han skævede til den nærmeste Molteni-rytter i kort-kort og hvide strømper.

Der var således adskillige kulfiberturister i feltet da etapen blev skudt i gang, men det forhindrede hverken et rask tempo mod færgen eller den planmæssige færgeoverfart. Squadra Molteni løb dog ind i problemer, da servicebilen var forsinket og den neutrale forplejningszone i Stubbekøbing Havn kun tilbød Langelænder pølser og ikke Moltenis egen cykelpølse.

Jeg skulle nok have holdt mig til havluften, stønnede klassementets nummer 5, Kristian Blume. Den pølse gav virkelig dårlige ben og jeg led hele vejen over Bogø og Møn. Sjældent er jeg blevet sat så grundigt. Først efter Kalvehave op mod Præstø kunne jeg mærke mine ben igen. Føj! Heldigvis gik de førende halvkolde i modvinden, så jeg alligevel nåede op lige før Næstved og vandt spurten. Jeg troede egentlig, at Max ville tage den – han er altid stærk i 3.uge, når han når ned til den stærke tobak i bunden af pipeæsken.

Sidste etape i Tour de Denmark kan følges live i morgen på P4, TV2½, RTL+ og Eurosport 5 fra kl. 11.30. Af hensyn til COVID-19 sikkerheden har Mette Frederiksen og Rigspolitichefen henstillet til, at placeringen af målområdet ikke offentliggøres.

Squadra Molteni holdbilleder kan bestilles ved Molteni HQ i Vejle.

Forza Kristian Blume
Forza Molteni

Forza Tour de Denmark

17. etape: Næstved – Stubbekøbing – Næstved
1. Kristian Blume, Squadra Molteni

Klassement:
1. Kristian Blume, Squadra Molteni
2. Niels Bjørnsteen, Squadra Molteni
3. Carsten Jacobsen, Squadra Molteni
4. Jens Langergaard, Squadra Molteni
5. Svend Seegert, Squadra Molteni
6. Jeppe Thiemer, Squadra Molteni
7. Grane Wunderbein Maaløe, Squadra Molteni
8. Jens Stærk Bojesen, Squadra Molteni
9. Lars Munch Larsen, Squadra Molteni
10. Per Sandahl, Squadra Molteni

DQ Morten Mejsen, Peugeot Re-Cycled

Hviledags-klassement:
1.Jesper ”de Vlaeminck” Viktor Larsen, Brooklyn
2. Pelle Clemmesen, Peugeot Re-Cycled

Hold:
1. Squadra Molteni
2. Peugeot Re-Cycled