3. etape: Vejle – Vejle – Eigil Leegaard og Kaptajnen smadrer hele feltet

Kaptajn Bjørnsteen og Eigil Leegaard var på hjemmebane i dagens bjergetape på 85 km og 1750 højdemeter fra Havneøen i Vejle  til toppen af den frygtede Chr. Winthersvej i Vejle – og de smadrede hele feltet.

Efter Jens Langergaards overbevisende sejr på Strandvejen i går, var der egentlig lagt op til, at Squadra Molteni skulle køre henholdende og kontrollere løbet. Men en yderst veloplagt Eigil Leegaard ville det anerledes.

Vi vidste jo godt, at en etape med alle de bakker, ville være en lækkerbisken for Eigil. Jeg prøvede at holde ham hen, men det var ikke let. Og da han stak allerede efter 15 km på den voldsomme grussektorstigning Tvedvej, havde jeg to valg. Enten lade han køre alene eller følge ham. Jeg valgte det sidste – for ellers havde han med sikkerhed kørt forkert, fortæller Kaptajn Bjørnsteen.

Smerter
3. etape snoede sige gennem de vejlensiske ardennere – over ikke minder en 10 kategoriserede stigninger – og med mål på den frygtede Chr. Winthersvej.
Kaptajn Bjørnsteen stillede til start med store smerter efter gårsdagens styrt forudsagt af en endnu anonym mand iført en Brooklyntrøje. Men heldigvis kan man kun have ondt ét sted ad gangen:

Det er klart, at jeg efter sådan en tur i asfalten i går, havde lidt ondt i kroppen. Jeg fik kun 32 minutters søvn i nat – så jeg var også lidt træt. Men da Eigil stak afsted,  gik jeg med, og havde derefter kun ondt i benene, lyder det fra Kaptajnen.

Eigil Leegaard og Kaptajn Bjørnsteen får hurtigt opbygget et solidt forspring til feltet på over 3 minutter – og da de rammer de sidste alvorlige bakker, øger de forspringet.

Finalen på Chr. Winthersvej
Chr. Winthersvej er en led satan. Den er noget værre end Kiddesvej, som lå på etapen tidligt på dagen. Men Eigil er en af de få ryttere i Danmark (måske hele verden) der elsker Chr. Winthersvej. Halvvejs oppe, dér hvor den stiger 21%, sætter Eigil det afgørende stød ind – og efterlader Kaptajn Bjørnsteen hængende bagude – og vinder sin første UCI-sejr i 2 år.

Forza Eigil

Jeg havde gode ben i dag…, fortæller Eigil Leegaard, der er en mand af få ord – og som taler mest med benene.

Det er fuld fortjent, at Eigil vinder etapen. Han er en ægte grimpeur – og jeg har ikke set ham så velkørende siden vi sammen med Grane Maaløe satte verdensrekord med 100 x Kiddesvej, siger Kaptajn Bjørnsteen.

Forza Molteni

3. Etape:
1. Eigil Leegaard, Squadra Molteni
2. Niels Bjørnsteen

Klassement:
1. Eigil Leegaard
2. Niels Bjørnsteen
3. Jens Langergaard, Squadra Molteni
4. Løjtnant Sørensen, Squadra Molteni

Hold:
1. Squadra Molteni