3. plads til Løjtnant Kasper Sørensen

Løjtnant Kasper Sørensen kørte sig til en flot 3. plads ved Brundtlandløbet. Kaptajn Bjørnsteen kom ind 1 minut efter med forfølgergruppen og blev noteret for en 11. plads.

Squadra Molteni sendte Kaptajn Bjørnsteen og Løjtnant Kasper Sørensen til det flade Sønderjylland, for at køre Brundtlandløbet. Start og mål var i Toftlund – og den den 82 km lange rute skar den sønderjyske smeltevandsslette og de små byer som Agerskov, Arrild, Arnum.

Løjtnantens kontraryk

Efter en forholdvis rolig start, kom det første ryk efter små 10 km. Kaptajn Bjørnsteen kører med, men initiativtageren fra Rødekro CC ville åbenbart ikke køre alligevel. Med det samme rykker en ny rytter fra Rødekro CC med Løjtnant Sørensen er lige i slipstrømen.

– De to får hurtigt 200 meter. Der er flere ryk i feltet for at komme op til de to, men jeg får lukket dem ned, fortæller Kaptajn Bjørnsteen.
Men fjerde ryk er to ryttere fra Rødekro CC, der kommer som trolde ud af en æske. Dem kommer jeg desværre ikke med.

“Nix, jeg har min Løjtnant siddende ude foran”

Efter små 5 km når de to op – og Løjtnant Kasper Sørensen sidder nu i en tripel Rødekro CC sandwich. Bagved er der dannet en forfølgergruppe på 8 mand – og her sidder Kaptajn Bjørnsteen med i sulkyen.

– Rødekro CC er i overtal, så jeg kan godt springe en del føringer over. Flere gange er forfølgergruppen ved at komme op – men så skruer to af Rødekro CC rytterne farten. Jeg kæmper en hård kamp for at sidde med, for de to ryttere er sindsyg stærke, siger Kasper.

– Ja, og jeg sidder gratis med i forfølgerfeltet. I starten er der lidt mumlen om, at jeg skal være med i kæden, men jeg peger blot fremad og siger: nix, jeg har min Løjtnant ude foran, lyder der fra Kaptajn Bjørnsteen.

Da føregruppen mangler 20 km rykker først den ene Rødekro CC rytter – og nogle kilometer senere én mere. Nu sidder Kasper og har kun én mission: at køre for 3. pladsen. Og Kasper gør så det han er bedst til.

– Jeg ligger med de sidste Rødekro CC rytter – og da vi kommer til en bakke, trækker jeg hårdt den første halvdel, og så lader jeg ham trække den sidste halvdel. Da vi så når toppen – rykker jeg fra ham, afslører Kasper.

Løjtnant Kasper holde til mål – og kan krydse stregen i en fuld fortjent 3. plads. Ét minut efter kommer forfølgergruppen med Kaptajn Bjørnsteen ind.