Banani Løbet – Molteni hurtigst ved havelågen

Dobbeltsejr til Squasra Moltenis Jeppe Thiemer og LarsMunch ved Banani-løbet, hvor den hemmelige målstreg, var gemt ved havelågen.

Søndag den 20. juni skulle Banani-løbet rulle igennem det smukke landskab ved Tisvilde og Arresø. Et gentlemansløb hvor der ventes på hinanden, og cyklerne roses med ih og åh, sikken bagskifter! De sidste 7,6 km gives løbet frit og der kan køres ræs. Præmien: at få lov at sole sig i Matti Breschels vinderpokal fra hans triumf på Vueltaens sidste etape i 2008. Café Maya lagde hus til herlighederne på deres udearealer, hvor man under parasoller havde mulighed for at erhverve sig både Banani styrbånd, nav, trøjer og andre lækkerier.
Molteni stillede til start med det hurtigste pizzabud i Århus og omegn Lars Munch, tempomaskinen Jeppe Thiemer og grusspecialist Jens Langergaard, som i dagens anledning var kørene på sin hvid-røde Banani – og i Velopress-uniform.

Grus i Molteni-maskinen
Men nogen prøvede at smide grus i den ellers velkørende Molteni maskine allerede inden løbet gik i gang.
Jens og Jeppe cyklede fra Brønshøj til Tisvilde for at varme lidt op, og rygtet må have sivet til fjendtlige sind, for allerede inden de nåede Farum havde bøller i nattens mulm lagt en kæp på tværs af vejen i et forsøg på at forsinke de to ryttere således at de ikke ville nå frem i tide. Men en enkelt bette kæp er ikke nok til at standse det orange eksprestog til Tisvilde.

“Jeg har håndteret kæppe der var større end det her” lyder det senere fra Jens Langergaard.

Men det var ikke den eneste forhindring. Ved indskrivningen bliver Lars Munch udstyret med løbsnummer 13 – endnu et forsøg på at psyke Molteni inden startskuddet.

Kaptajn Thiemer og en ekstra stærk blodpose
Taktikken var klar og modtaget natten før med telegram fra headquaters i Vejle:

“I stikker i højre og venstre – og så rykker Jeppe til sidst.
FORZA! – Kaptajnen”

Grundet Kaptajnens udeblivelse fra løbet, da han skulle til DM og scoute nye stagiares til holdet, blev kaptajn rollen givet til Thiemer. Han var meget opsat på, at forbedre den andenplads han måtte nøjes med i sidste weekend ved Strade Marroni.

“Det var tyveri ved højlys dag i sidste weekend! Så jeg går benhådt efter sejren i dag, og jeg tager alle midler i brug. Jeg har endda fået lov til at få en af Kaptajnens blodposer i dag. De er ekstra stærke og normalvis kun til ham” udtaler Jeppe

Kage i Banani-guides
I målområdet i Tisvilde annoncerer løbsledelsen at der skal køres i tre grupper; de hurtige, de hurtigere og de hurtigste. I hver gruppe er en Banani-guide til at holde os på ruten. Både Lars Munch, Jeppe Thiemer og Jens Langergaard indfinder sig i sidstnævnte.
Der skal gøres holdt undervejs på ruten rundt om Arresø et par gange så de tre grupper bliver samlet og man kan skifte gruppe hvis man ønsker det.
Desværre for løbet er der gået kage i guideningen – for det  lader det til, at ingen af de tre guides kører den samme rute og de 42 annoncerede km bliver derfor hurtigt til flere.

Sabotage mod Jens Langergaard
De tre grupper formår at samles første gang i Ramløse selvom de er kommet hertil af forskellige veje. Herfra går turen videre mod Anisse, hvor der gøres holdt tæt ved kirken med endnu en opsamling i solen.
Turen går videre sydpå til Nejede og kort derefter får Jens en defekt.

“Det er sabotage! Sabotage! Det hører ingen steder hjemme! Nogen har pillet ved min cykel i målområdet, den kørte perfekt på vej herop” udtaler en rasende Jens Langergaard, mens han roder med bagskifter og kæde i vejkanten og kan se gruppen forsvinde bag markerne.

Fuld finale – og den hemmelige målstreg
Den hurtigste gruppe ser sig ikke tilbage herfra. Det skulle de nok have gjort, for pludselig viser det sig at Banani-guiden væk. Der gøres holdt i Kregme, hvor der ventes, men der dukker ingen cykelryttere op. Sagen tages i egen hånd og Steffen Lyhne (Team Brooklyn – der også i dag var på Banani), Jeppe Thiemer og en Sanson rytter fører gruppen an tilbage mod Tisvilde. Også Lars Bryde er fremme og tage en føring.
På Bækkekrogvej skulle løbet gives frit. Der er ikke rigtig nogen der tager teten og Moltenis Jeppe Thiemer sidder igen forrest og bruger unødige kræfter som til Strade Marroni ugen før. Lars Bryde kommer frem og tilbyder et lead out, men der er stadig 4-5 km hjem. Han laver sit lead out alligevel. Lars Munch går frem og farten øges. Ingen falder fra og tempoet går ned igen. Den cirka 10 mand store gruppe nærmer sig det sidste sving inden opløbsstrækningen og så sker det! Steffen Lyhne rykker med fart som en gazelle. Lars Bryde går med. Det gør også Steen Garset, Lars Munch og Jeppe Thiemer. Der trykkes til oppe foran og Steffen Lyhne når frem til Café Maya, som første mand og hopper glad og tilfreds af cyklen inden de øvrige ryttere kommer rullende og gør det samme.
Jeppe Thiemer og Lars Munch ruller ned til forplejningszonen på cafeens udeområde – og da de kommer igennem lågen udråbes de af løbskommisærene til hhv. 1’er og 2’er.
Og ganske rigtigt var der jo heller ikke nogen målstreger eller kommissære tilstede på Hovedgaden i Tisvilde.

“Jeg fik af vide af Don B (Lars Bryde, red.) at det er de snu cykelryttere der vinder cykelløb. Og da jeg så, at der ikke var en målstreg på Hovedgaden, vidste jeg at løbet endnu ikke var slut. At jeg så er den første til at krydse den hemmelige målstreg, synes jeg er fuldt fortjent.” siger Jeppe Thiemer mens han spejler sig i vinderpokalen.

Molteni siger tak for et hyggeligt, sjovt men dog lidt rodet løb. Til næste år ønsker vi os en offentliggjort rute inden løbsdagen, så alle ryttere har mulighed for at lære den og hjælpe hinanden igennem den på de samme veje.