Blege blodlegemer – krise før sæsonstart

Squadra Moltenis forårstræningssamling på Sydfyn i slutningen af Februar viste lovende takter for hele holdet. Efterfølgende … har sportdirektør Klaus Maarup Kjærsgaard og den medicinske stab under ledelse af Finn Birk og doktor Ferrari analyseret data og blodprøver og sammensat et stærkt hold til Spring Classic GRVL 26 Marts. En enkelt rytter missede dog udtagelsen og er i stedet sendt på træningslejr.

Alle har blege ben efter vinterpausen, men Blumes blodplader var også helt blege, udtaler Finn Birk. Så nu er han sendt på højdetræningslejr i Madrid for at få styr på det. Egentlig skal han ikke træne specielt hårdt under opholdet, han skal bare sørge for at indtage ca. en liter Ribera del Duero rødvin dagligt og rigeligt med tapas, så hans blodplader kan få farven tilbage. Sådan en uge i højlandet giver det samme som 2-3 ugers forårstræning herhjemme, så det skal nok få ham på holdkortet senere i April.

Selv har Blume ikke meget at tilføje fra en mønttelefon på Plaza Mayor i Madrid, lige udenfor Bodega de la Ardosa.

Jeg er jo sådan set bare ansat til at træde – ikke til at stille spørgsmål. Helt old-school. Hvis lægen og sportdirektøren har en plan, der giver krudt i stængerne, så siger jeg bare muy bien. Men de kunne sgu godt have givet mig euro med, for de tager åbenbart ikke pesetas hernede mere, så jeg er blevet sat på arbejde i opvasken indtil fredag.