DM i EDB-cykling

I morgen køres første kvalifikationsløb til DM i EDB-cykling på den virtuelle RGT-cykelplatform. Kaptajn Bjørnsteen stiller til start.

Cykelverdenen er som bekendt gået af lave for længst. Bip, bip elektronisk gearskift, dip, dut computerskærm på styret og wattmålere i krank og pedaler. Og selvfølgelig er officielle danmarksmesterskaber på elektronisk kondicykel blevet en årligt tilbagevendende begivenhed.

Men hvad i hede hule helvede laver retrocykelholdet Squadra Moltenis Kaptajn med moderne EDB-cykling?

– Jamen, retrocyklingen må selvfølgelig være med som modpol, og som ambassadør for cykelsportens historie. Hvis ikke vi hele tiden og på alle scener minder carbonisterne om cykelsportens traditioner og helte, så ender det jo galt, fortæller Kaptajn Bjørnsteen.

– Nå ja, så er det for øvrigt også en super god og underholdende træningsform. Det er noget sjovere og mere effektivt end de vinteraftener før i tiden, hvor jeg sad på min træningsrulle i mit værksted og gloede ind i et lille TV og genså “En forårsdag i Helvede” på VHS flere gange om ugen.

EDB-cykling er endnu en nymodens udvikling indenfor cyklingens univers. Med en EDB-maskine og et modem, kan man en kold vinteraften køre cykelløb mod andre i hele verdenen på en varm virtuelt computerlandevej!

Og Danmarks Cykel Union går skam op i det. Der arrangeres træningsløb, der skal søges licens – og der køres kvalifikationsløb. De 16 bedste ender med at kommer til et finalestævne.

– Ha ha, ja, jeg ligger på hjul af min EDB-skærm. Jeg rykker i højre og venstre, men forbliver i mit bryggers. Nå ja, jeg har endda også fået EDB-cyklingslicens – og jeg har også måtte indsendt polaroidbilleder af min cykel og en stump smalfilm af mig der står på badevægten, griner Kaptajnen.

Og heldigvis er der ingen forældelsesfrist i moderne EDB-cykling. For Kaptajn Bjørnsteen stiller op på sin 35 år gammel Eddy Merckx. En klassisk stålcykle med Campagnolo komponenter – og i en til lejligheden specialfremstillede herreundertrøje – i en god svedsugende bomuldskvalitet.

– Jeg må hellere skynde mig at indrømme, at jeg har opgraderet cykel! Den som jeg bruger til EDB-cykling, er en rød stål Eddy Merckx med en smuk Campagnolo Chorus 7-speed serie. Selvfølgelig med skrårørsskiftere, indrømmer Bjørnsteen.