Fuck..g Dirty Jutland

Klitmøller kl. 08.01
Squadra Molteni har netop sendt deres to grusspecialister Kristian Blume og Jens Langergaard ud på det 215 km lange grusløb Dirty Jutland fra Klitmøller til Skagen. Rapporter til løbsradioen fra Moto1 lyder på, at Det Orange Eksprestog allerede fra start har skabt ravage i feltet, og nu sidder i udbrud med 24 sekunders forspring.

En udvikling i løbet, der følger det taktiske oplæg, som blev planlagt her til morgen over en kaffepunch, afslører Kristian Blume.

Dirty Jutland har med sine 220 km en lidt længere distance end sidste lørdags Paris-Roubaix. Men vi er jo ikke oppe på VM-distancer på +260 km, så derfor kører vi som sædvanligt hurtigt fra start, sætter derefter farten op og stikker fra start i både højre og venstre side.

Død muldvarp i lommen

Squadra Moltenis duo i Dirty Jutland har til dette løb et lidt usædvanligt indhold i lommerne på den orange uldtrøje.

En stor del af løbet foregår jo i det nordvestlige, fuck..g Dirty Jutland, hvor der er flere ulve end mennesker pr. kvadratkilometer. For at undgå, at vi midt i et udbrud skal af cyklen og nedkæmpe et ulvekobbel med et dækjern har vi et par døde muldvarpe med i lommerne. Ser vi ulve kaster vi en muldvarp så de kaster sig over den i stedet for os, afslørede Jens Langergaard inden starten.

Fik en skarp med løbsdirektøren

Som omtalt i medierne fredag var der optræk til en kontrovers mellem Squadra Molteni og løbsdirektør Uggi Kaldan, da reglementet foreskrev at alle ryttere til løbet bar en – i øvrigt nydelig – jersey i lycra. Men efter fax og il-telegram korrespondance med løbsdirektøren fik Det Orange Eksprestog fritagelse, således at Kristian og Jens kunne stille til start i den velkendte Molteni Jersey.

Løbsdirektøren fortjener ros for en smidig håndtering af dette intermezzo. Derfor tog vi også en ekstra Underberg med til stregen og fik en skarp skål med Uggi, lød det fra Jens Langergaard ved starten.

Følg med på Eurosport2 fra 11.30