Grand Depart Retro – Paradekørsel i København

Så er det nu! Den store Tour-uge i Danmark blev skudt i gang med et storslået cykelkulturhistorisk optog gennem København med stop på Nørrebros Røde Plads, Islands Brygge og naturligvis Rådhuspladsen inden der ventede velskænkede fadøl i Valby Idrætspark.

Optoget anførtes af et større kontingent BMW Race Marshalls efterfulgt af løbsdirektørens cabriolet. Et stor flok stilfulde retroryttere på lirens drømmecykler udgjorde feltet, mens endnu en cabriolet og hele 3 åbne lastbiler med danseglade ungmøer og soundbokse på max dannede feststemt bagtrop.

Squadra Molteni var naturligvis øverst på gæstelisten og var blevet bedt om at stille med hele holdet, men altså… Dels er halvdelen af holdet endnu ikke hjemkommet fra den afsluttende træninglejr i Valpolicella, dels rakte de tilbudte 1200 Schweizerfranc i startpenge ikke til mere end to ryttere. Til gengæld var det den dynamiske duo, Thiemer og Blume, der tegnede holdet og med en del af ruten lagt direkte igennem Jeppes hood, var der ikke nogensomhelst slinger i positionskampen på hjemmebanen.

 

Ved passagen af Amalienborg var der lidt ged i tidsplanen – der var simpelthen blevet kørt for stærkt – og H.M. Dronningen var ikke på plads på balkonen. Her tog Blume lynhurtigt capitaine de route kasketten på og dikterede fra front en ekstra omgang om Rytterstatuen, så øvrigheden i det mindste kunne nå at få et glimt af den enlige Brooklyn-rytter bagest i feltet.

 

Vel ankommet til crowd-pleaser stop på Rådhuspladsen, meldte også TV2 Charlie-Sport sig på banen. De havde haft et hyr med af kæmpe sig gennem tilskuerskaren og havde derfor ikke fået læst op på deltagerlisten. De hev fat i den første, den bedste rytter og spurgte: ”Nå, er du så med i dag fordi du er cykelentusiast?” Hertil kom det relativt tørre svar ”Jeg er nok lidt mere end entusiast – jeg har kørt Tour de France 8 gange”. Sådan – Bo Hamburger!

Kort efter gav Blume et episk interview indeholdende alt fra legenden Merckx til hvorfor det er livsvigtigt at have mange cykler. Journalisten havde dog glemt at tænde mikrofonen under halvdelen af interviewet, så det bliver nok en ommer på onsdag til holdpræsentationen i Tivoli.

Tak til Benni og de øvrige arrangører for en storslået dag. Touren er i gang og vi kører igen på onsdag.

Vive le Tour!

FORZA Molteni!