Gu’er det koldt, men så må der bare skrues lidt op for tempoet

Tema: Sæsonstart 2019 – Kristian Blume.
I Næstved er Kristian Blume klar til tredie sæson i Moltenitrøjen! Kristian er en af holdets stærkeste grimpeurs og har hjemtaget både ”Muro Di Sormano Acciaio Trofeo” i Lombardiet Rundt og vundet stål-kategorien i Granfondo Stelvio. Kristian var også på 7-mandsholdet, der satte timeverdensrekord på Odense Cykelbane i Februar.

Landevejssæsonen indledes med Ronde van Borum. Det er en hård og kontant forårsklassiker, der i overensstemmelse med årstiden (ifølge Kristian) selvfølgelig afvikles i kort/kort.

Ja, gu’er det koldt, men så må der bare skrues lidt op for tempoet. Vintertøj hører vinteren til og desuden er der Cognac på stregen, understreger Kristian.

Endnu en klassiker – og 2019-sæsonens første helt store mål – Liege-Bastogne-Liege, venter 3 uger senere.

Der er max pres på for at levere et topresultat, fortæller Kristian. Dels af rent principielle grunde, dels fordi holdets Dipartimento Finanziario kun udbetaler kørepenge, når der hjembringes trofæer – og sådan en tur til Belgien giver altså nok til et par nye dæk og måske en buket vejbredsblomster til fruen.

Sportsdirektør Bjørnsteen uddyber: “Vanligvis stiller vi et slagkraftigt hold, når vi kører klassikere. Vi har dog vurderet, at de 4000 højdemeter og 274 km ligger så perfekt til Kristian, at resten af holdet i stedet kan fokusere på at køre Nordfyn Rundt samme weekend”.

Løbsprogrammet i maj/juni ligger endnu ikke fast, men benene skal holdes i gang inden Tour-starten venter i Juli. Grand Départ i Bruxelles krydres selvfølgelig med orange stål og forhåbentlig et møde med både Eddy Merckx og Christian Prudhomme.

Danmark har fået Touren i 2021 og Molteni HQ har fået starten på 3. etape. Nu mangler vi blot vores wildcard, fortsætter Kristian.

Efter lobbyarbejdet i Bruxelles står den på højdemeter i Vogeserne og Alperne og en ordenlig cliffhanger.

Jeg overvejer et stort togt – men det vender vi tilbage til, slutter Kristian!

Kristians cykel er en Colnago Super fra 1975. Den har været i en italiensk samlers varetægt, før den endte i Næstved.
10.4 kg ren nostalgi i Columbus SL rør og med fuldt Nuovo Record gruppesæt.