Ja, vi bruger også kartoner!

Der bliver talt meget om cyklingens nye vidundermidde. Store hold som Deceuninck – Quick-Step, Team Jumbo-Visma og Ineos Grenadier har indrømmet, at deres ryttere bruger det. Og nu følger Squadra Molteni også trop:

Ja, vi bruger også kartoner, lyder det fra holdlæge Finn Birk.

Vi har brugt kartoner siden vores start i 2014. For det meste har det været Grane Maaløe, der har haft overskydende Arla-mælkekartoner med hjem til Per Sandahl, der udviklede en mælkeafhængighed, da han vandt The Milk Race i 1983.

Squadra Moltenis sportsdirektør Klaus Maarup Kjærsgaard erkender også, at der har været brug af andre kartonen end mælk på holdet.

Jeg indrømmer gerne, at jeg i ny og næ køber en karton cigaretter. Men jeg overvejer at holde med at ryge, afslører sportsdirektør Klaus Maarup Kjærsgaard

Men holdets helt store brug, og måske endda misbrug, af kartoner, er brugen af italiensk rødvin på karton. For vin i 3 liters kartoner, er det er det mest praktiske, når holdbussen skal pakkes.

Vi kan simpelthen ikke have, at der er rødvinsflasker, der ligger og ruller rundt omme bag i holdbussen. Derfor indførte vi vinkartoner for et par år siden, fortæller Grane Maaløe.
Og ja, det har taget overhånd et par gange. Men det har altid været i forbindelse med nogle træningslejre, hvor Løjtnant Kasper havde brug for ekstra restitution.

Det forlyder dog fra Kaptajn Bjørnsteen, at hans Porto Molteni aldrig vil blive hældt på kartoner.