Molteni – historien om en familie og et hold

“Molteni, historien om en familie og et hold” er den bog, der manglede, som fortæller historien om en familie og et ​​de vigtigste hold i cykelsportens historie.

Bogen om Molteni, er historien om et hold, der har skrevet historie. Et hold centreret omkring den måske stærkeste rytter og bestemt den mest succesrige af alle nogensinde. Men der er også historien om en familie, der ikke kun brændte for cykling, men som på et tidspunkt i sin historie besluttede at tro på den, investerede i den, lancerede sine egne produkter i Italiens opsving i 1960’erne.

Først med italienske hold, som gjorde det muligt for Molteni at gøre sig kendt uden for Brianza og Lombardiet. Derefter, med Eddy Merckx’ fremkomst, internationale ryttere, men især belgiske ryttere, krydsede Molteni-mærket nationale grænser og blev et ikon for der cykelsportselskere.

 

Der er en privat historie om en familie, der har fået så meget gennem cykelsporten, og som i dag, efter nogen tid, takket være Pierangela og Mario Molteni, børn og børnebørn til de to patriarker  Ambrogio og Pietro Molteni, har besluttet sig for at udgive familiens minder og følelser.

Det er historien om en familie, som så mange andre italienske familier, der skabte sig selv, med passion, stringens og vilje. Det er historien om et hold, der i starten, siden Cerato og De Rossos tid, bestemt ikke at forglemme Motta og Dancelli, simpelthen var familie. Det er historien om et hold, der med fremkomsten af ​​kannibalen i halvfjerdserne, forvandlede sig fra det enkle og hjemlige hold, styret af en rolig og sagtmodig mand, Giorgio Albani, til et moderne hold, som bragte cykelsporten til en helt ny dimension, både med hensyn til sportslig og kommerciel organisation.

Bogen samler historier, anekdoter, interviews med hovedpersonerne, vidnesbyrd og en rig fotografisk dokumentation for, at charmen ved sort/hvid gør det endnu mere spændende.

Bogen, skrevet af Pier Augusto Stagi og med det forord af Eddy Merckx, var stærkt ønsket fra Lalla og Mario Molteni om at sætte en fantastisk historie på papir, men også for at sætte gang i et initiativ, som familien Molteni ønskede og fortsat støtter nemlig: at støtte cykelsporten.
Alle indtægter fra bogen, vil blive doneret til Molteni Fonden, som hjælper tidligere eller nuværende cykelryttere eller  i vanskeligheder.

Bogen er på 420 sider, med tekst på både italiensk og engelsk, og koster kun 50 euro.

Køb bogen her: https://www.fondazionemolteni.org/products/libro-molteni