Molteni rydder podiet på Frederiksberg

Gode ihærdige kræfter i det danske vintage-retro cykelmiljø havde arrangeret en paradekørsel gennem København – og efterfølgende 2 runder på enkelstartruten, som optakt til PostNord Danmark Rundt, hvor sidste omgang blev givet fri til vintage-retro-ræs. Squadra Molteni ryddede ikke overraskende podiet.

Det var med lidt bange anelser, at sportsdirektør Klaus Maarup Kjærsgaard skulle prøve at styre de 6 Molteni-ryttere i de københavnske gader. Men det gik over al forventning – og taktikken til det afsluttende vintage-retro-ræs, blev udført med en præcision, som vi ellers kun er vandt til at se udført i TV af Deceuninck-Quick Step.

Jamen paraden var jo en fest. Godt nok var det en udfordring, at der ikke var motorcykel-marshalls med til at styre trafikken, men det forløb jo fint – bortset fra et par episoder, hvor 2 unge kvinder på henholdsvis bedstemorcykel og ladcykel, var ved at pløje ind i det rolige paradefelt, fortæller Klaus Maarup Kjærsgaard.

Første gang var på vej mod Knippelsbro. Feltet triller roligt afsted på cykelstien ud for Børsen. Hyggen blive pludseligt brudt af en skinger ringeklokke.

En ung kvinde, sandsynligvis studerende på RUC, kommer i høj fart bagfra på en eldrevet bedstemorcykel med blomsterbesat cykelkurv. Ringeklokken ringer hun konstant på med den ene hånd, mens hun med den anden hånd febrilsk er ved at bladre gennem rækken af nye mulige emner på Tinder. VÆK!, VÆK!, VÆK, råber hun, og gør ikke det mindste tegn på at sætte farten ned. Vi når lige at kaste os ind til siden, før hun suser forbi, men over 30 km/t, fortæller Kaptajn Bjørnsteen

Anden gang er langs Åboulevarden. Feltet har holdt for rødt ved et lyskryds, og er netop kørt ind på den brede cykelsti på den anden side af krydset.

Jeg når lige at kaste cyklen ud på vejbanen – ellers var det gået galt. En ung kvinde, uden tvivl studerende på Københavns Universitet, kommer pløjende på en stor eldrevet ladcykel bagfra. Flere ryttere er allerede flygtet ind på fortovet. Med lige dele desperation og krænkelse i øjnene skriger hun NEJ, NEJ, NEJ … VÆÆÆÆK! Der var ingen tvivl om, at hun følte, at hun havde eneret til cykelstien. Og at vi på det groveste krænkede hendes vej til Lagkagehuset, hvor hun skulle købe speltbrød og skyrboller, griner Kaptajnen, der tilføjer, at han hellere vil køre ned af Kiddesvej unden bremser, end køre på en københavnsk cykelsti.

Efter den hyggelig parade gennem København, var der en times pause til dagens anden deletape. Squadra Molteni brugte tiden på at indtage en lidt frokost på Frankies Pizza, hvor stagiaire Peder Wille Lent underholdt med røverhistorier og billeder fra dengang, i sort og hvid, hvor han var ung og kørte cykelløb mod heltene fra 80’erne.

Klokken 13 satte feltet ud på en rolig samlet omgang bag Moltenis Volvo på den afspærrede enkelstartruten til PostNord Danmark Rundt. En del proffer var dog allerede begyndt at varme op på ruten. Første omgang gik fint, selvom sportsdirektør Klaus Maarup Kjærsgaard var ved at køre forkert et par gange. Hvorfor? Jo, teamchef fra Team Brooklyn Danmark, Thomas Marker, forstyrrede gentagende gange med telefonopkald, hvor han hver gang kom med nye forklaringer på, hvorfor han, Team Brooklyn og resten af Velopress ikke var dukket op… Men Thomas fik dog trods alt endnu en DNS.

Efter første omgang, blev anden omgang af den 12 km lange rute givet fri. Og straks blev Klaus Maarup Kjærsgaards plan iværksat: Jens Langergaard, Jeppe Thiemer og Kaptajn Bjørnsteen satte et hårdt angreb ind, mens Lars Munch, Grane Maaløe, Peder Wille Lent og Volvoen lukkede ned for samtlige forsøg på at køre de 3 ind. Angrebet og planen lykkedes til fulde. Jeppe Thiemer og Kaptajn Bjørnsteen kan alene køre ind på opløbsstrækningen 17 minutter efter – hvor Thiemer spurtbesejre Kaptajnen med en ringbredde. Jens Langergaard kørte ind kort efter på 3. pladsen.

Squadra Molteni vil gerne takke Benni og Claus for et flot arrangement. Det er stort at se, at de lægger kræfter i at arrangere en parade gennem København – og helt fantastisk, at de har fået vintage-retro cykling til at køre som optakt og race til PostNord Danmark Rundt.