Molteni vinder Grejsdal Gravel

Squadra Moltenis Jeppe Thiemer vinder stålklassen i Grejsdal Gravel foran Kaptajn Bjørnsteen, Eigil Leegaard og Jens Langergaard på henholdsvis 2., 3., og 4. pladsen

Squadra Moltenis sendte lørdag de 4 grusspecialister til start i Grejsdal Gravel Løbet, der blev kørt på en 75 km lang og krævende rute i Vejle Ådal og Randbøl Plantage. Efter rådgivning hos Squadra Moltenis teknik-ansvarlige Grane Maaløe, stillede de 4 ryttere op på 28 mm landevejsdæk, hvilket var til stor undren og måben hos de godt 170 andre deltagende ryttere, der selvfølgelig stillede op flotte strømlinede carboncykler med 38-45 mm knopdæk, som det sig hør og bør i gravel-miljøet.

Jeg havde en kort snak med rytterne lørdag morgen. Da jeg hørte, at de havde siddet hjemme hos Kaptajnen og drukket portvin til kl. 02 om natten, og da jeg vidste fra pålidelige kilder, at der var gode grusveje 75% af distancen, gav jeg drengene besked på at sætte 28 mm landevejsdæk med 4-5 bar på, fortæller Grane Maaløe.

Domestique Langergaard 
Planen var, at de 4 molteniryttere skulle køre samlet i den klassiske Molteni-formazione de første 50 km – og derefter skulle Jeppe Thiemer køres til en sejr. Domestique Jens Langergaard lavede et fantastisk stykke arbejde de første 35 km, hvor han stort set hele tiden var oppe og trække Molteni-formazionen, der selvfølgelig hurtigt havde en hale af 10-15 carbonister bag sig.

Jeg kunne mærke, at bakkerne i Ådalen ikke lige var de bedste venne med mine ben dén dag. Så derfor gav jeg den én over nakken, når vi nede på de flade stykker i Ådalen og Randbøl Plantage, lyder der fra Jens Langergaard, der også fik stor ros fra Kaptajn Bjørnsteen.

Ikke nok med at Jens tager gode og solide føringer på de flade stykker, der virkelig gør en forskel. Men efter de fleste bakker lå Jens 100 – 200 meter bag gruppen. Han fik sig så hurtigt kørt op igen – og frem i front – og fortsatte med at føre frem til næste bakke. Respekt. Det er ægte domestique-arbejde, lyder det fra Kaptajn Bjørnsteen.

Lagkage og kaffe på 13 min – og afsted hjem af bindeballestien med 38 km/t
Ved 46 km-mærket valgte feltet at køre i depot ved Bindeballe Købmand, hvor der var kaffe og lagkage. Eften en velkoordineret indsats, var feltet afsted igen efter 13 minutter. Derefter gik der over stok og sten mod Vejle. På Bindeballestien, hvor nålen lå og svingede på 37-38 km/t, og de små afstikkere op og ned af bakkerne i Ådalen, tog Eigil Leegaard og Kaptajn Bjørnsteen over, og lagde et så hårdt opskruet tempo, at der pludselig kun var én carbonrytter tilbage i feltet.

Finalen 
Inde på sidste 10 km måtte Bjørnsteen og Leegaard melde, at de kun kørte på de sidste dampe. Derfor tog Jeppe Thiemer selv over – og gav den en ordentlig dingerførring. Den sidste carbonrytter var kørt agterud –  og trioen kunne køre i mål med Thimer først over stregen, som sikker vinder af stålklassen.

Kaffen og lagkagen gjorde underværker i mine ben. Jeg kunne mærke, at jeg på vejen hjem kørte med et stort overskud – og de sidste 10 km kunne jeg stort set ikke mærke kæden, lyder det fra Thiemer.

10 rigtige ud af 10 mulige i VM quiz
Efter løbet, og efter en velfortjent fadøl med sportskylling, deltog Jeppe og Kaptajn Bjørnsteen i Veloropas cykelquiz. De nåede lige akkurat finalen, som var quiz over 10 spørgsmål om VM på landevej gennem tiderne. Her lykkedes de duoen at feje alle konkurrenter af banen – og lave 10 rigtige ud af 10 mulige. Og de kunne efterfølgende cykle hjem til Kaptajnen med en flaske whiskey i ryglommen.

Forza Molteni