Ny timerekord skal køres på Aarhus Velodrome

8 ryttere fra Squadra Molteni vil sætte ny timerekord på Aarhus Velodrome, og dermed slå deres egen timerekord fra 2019.

Sidst Squadra Molteni satte timerekord, var da 7 ryttere i uldcykeltøj satte ny rekord i disciplinen 7-mandsstafethold for stålcykler. Det skete på Odense Velodrome, eller rettere Thorvald Ellegaard Arena, d. 9. februar 2019. Her kørte de 7 ryttere 42.370 meter på én time.
Nu vil Squadra Molteni altså slå deres egen rekord. Og denne gang skal det foregå på Aarhus Velodrome.

Ja, egentlig havde vi udset os Aarhus Cykelbane til rekordforsøget. Men jeg kan forstå på Aarhus borgmester, at den gamle cement-cykelbane skal jævnes med jorden, for at gøre plads til et nyt atletikstadion. Og der er ikke nogen umiddelbar erstatningsplan, fortæller Squadra Moltenis kaptajn, Niels Bjørnsteen.

Ifølge borgmester Jacob Bundsgaard, så er Aarhus Cykelbane nemlig en uddateret facilitet, der ikke har de rigtige mål, og den kan heller ikke bruges til konkurrencer. I dag er banecykling en indendørs sport, der foregår i velodromer.

Jeg synes, at Jacob Bundsgaard blandt en del vrøvl også har fat i noget vigtigt her: Jeg har tit oplevet at skulle køre konkurrence på Aarhus Cykelbane. Men så er stævnet enten er blevet aflyst eller stoppet på grund af regn. Så en indendørs velodrome er da en fantastisk løsning. Og af samme grund, holder vi vores nye timerekordforsøg på Aarhus Velodrome, lyder det fra Kaptajn Bjørnsteen.

Squadra Moltenis ingeniør og ansvarlige for de tekniske forberedelser, Grane Maaløe, er allerede begyndt at lave test og beregninger på hvilke dæk og udstyr de 7 ryttere skal bruge til rekordforsøget i Aarhus Velodrome. Og der skal tilsyneladende godt med fart på i svingene.

Tja, altså… Aarhus Velodrome er jo en helt rund bane,  så det jo ét langt sving, fortæller Grane Maaløe.
Da det er en helt rund bane, så er udregningerne faktisk ret lette at lave. Det vil kræve en konstant fart på over 49 km/t, for at forblive oppe på de lodrette vægge. Det er vi naturligvis allerede ved at teste på. Det farvede glas giver dog lidt udfordringer. Forleden måtte Jeppe Thiemer måtte holde en pause allerede efter 10 minutter. Han fik nogle milde symptomerne på epileptiske anfald på grund af de konstant skiftende farver. Men vi fik afhjulpet det, med et par mørke svejsebriller, afslører Grane Maaløe

 

Hvis alt går efter planen, vil Squadra Moltenis timerekordforsøg blive kørt den 27. december 2022 kl. 12.00, på Aarhus Velodrome, Aros Allé 2, 8000 Aarhus.