Optakt: DM og VM

I den kommende weekend stiller Squadra Molteni op til både DM og VM. Kaptajn Bjørnsteen stiller til start ved de uofficielle Danmarks Mesterskaber i enkeltstart – og Jens Langergaard er udtaget til VM i Jernbanecykling.

Tempoløbet, Odense – Kerteminde – Odense er uofficielle Danske og Fynske mesterskaber i 30 km Enkeltstart. Kaptajn Bjørnsteen stiller til start, og vil forsøge at presse det sidste ud af sensommerformen.

30 km enkeltstart er godt nok lige i den korte ende af min metier, men jeg vil selvfølgelig gøre mit bedste for at vinde. Jeg skal i den kommende uge et smut forbi Institut Für Aerodynamik i Rostock for at få finpudset kørestillingen, så jeg skal nok være klar på lørdag, fortæller Bjørnsteen, der har fået dispensation til at køre med bananhjelm.

Med sine 226 km er VM i Jernbanecykling sæsonens længste og mest krævende løb. Squadra Molteni har selvfølgelig udtaget Jens Langergaard til dette løb. Jens er den på holdet med den i særklasse største dieselmotor – og det er netop det der kræves til VM i Jernbanecykling, der ud over de mange kilometer, også for en stor del af distancen også køres på grus.

Jeg vil bruge VM i Jernbanecykling på søndag som opvarmning til min kommende cross-sæson – men selvfølgelig også for at vinde stålklassen, lyder det fra Jens Langergaard, der i det tidlige forår 2018 vandt det ekstrem hårde 215 km lange grusløb Dirty Jutland fra Klitmøller til Skagen.

Foto: Martin Paldan