Optakt: GPGSV – på med intermediate sutterne …

Det er Grand Prix G.S.V. Det er Danmarks hurtigste gaderæs. Det er gejl, gøgl og Gruppo Sportivo Velopresse 2018. Squadra Molteni sender Kaptajnen, Løjtnanten og tempomaskinen Svend Seegert ind i arenaen…

Grand Prix G.S.V.  er verdens hurtigste cykelløb! Fra 0 til 60 km/t på næsten nul komma nul – og uden opvarmning. Det er VM i koldstart og positionskamp fra meter 0.

Sidste gang kørte jeg alle 11 omgange med blodsmag i munden og kastede lidt belgisk øl op i hvert sving. Men jeg var først over stregen efter første omgang, fortæller Kaptajn Bjørnsteen. Herefter gled jeg lidt baglæns ned i feltet.

Grand Prix G.S.V. er 11 omgange á små 1000 meter midt i Aarhus. Det er festuge – allerede inden den er startet. Der er gak og gøgl, smørhår og cowboyhat med mikrofon.

Sidste år blev Grand Prix G.S.V. kørt på “Konspirationernes Boulevard”. Cowboyhat-Chefen og Kaptajnen fra G.S. Velopresse valgte at lægge løbet lige netop dér, hvor jeg og Kaptajn Bjørnsteen skulle køre Vuelta a Espana med Pastor Mogensen som sportsdirektør, fortæller Løjtnant Sørensen. De var hunderæd for at vi skulle løbe med sejren.

I år er Grand Prix G.S.V. flyttet en uges tid frem. Og der er bestilt regnvejr. Men dér har de forregnet sig.

Squadra Molteni kører ikke med extreme weather protocol. Vi kører altid – og helvedes hurtigt i regnvejr. Vi smækker intermediate sutterne på de gamle stålcykler – og giver dén én over nakken, fortæller Bjørnsteen. Sejren kommer i aften…

Grand Prix G.S.V. køres ved 18-tiden et sted i Århus. Løbet bliver sendt LIVE fra kantstenen…