Optakt Grand Prix Vejle Ådal 2019: Vi har en plan!

Grand Prix Vejle Ådal, Vejles svar på Strade Bianche, køres for 5. gang på søndag. Squadra Molteni stiller til start med stærke 7 ryttere – og de har en plan!

Vi en plan!

Første gang Grand Prix Vejle Ådal (GVPÅ) blev kørt var det Jack Petersen (Del Tongo Colnago), som vandt. Herefter har Jens Christian Dich (G.S. Christiania / Team Sabines) vundet 3. gange i træk. Squadra Molteni har haft ryttere på podiet næsten hvert år, men aldrig øverst. Det skal der laves om på – og i år har vi en plan!

– Der er er utroligt stærkt felt ved årets GVPÅ. Der er mindst en håndfuld ryttere, som kan vinde i år, siger Løjtnant Kasper Sørensen. Jens Christian Dich har kørt rigtig stærkt de foregående år. Men han er jeg ikke ligefrem et taktisk geni – og i år er han ikke umiddelbart den stærkeste i feltet. Mange vil køre på og mod hinanden – dét vil vi selvfølgelig udnytte.

Favoritter og røntgenfoto

Udover Jens Christian Dich tæller favoritterne i feltet også den bomstærke nordjyde Rasmus Hammer og den formstærke Jesper Riis, der i forrige weekend kørte en 2. plads hjem i La Fleche Vejllonne. Team Peugeot Re-Cycleds Pelle Clemmesen har kørt utroligt stærkt i foråret, og meldes i topform. Men også Squadra Molteni har ryttere, som kan løbe med sejren på søndag:

Mark Petersen var flyvende på de deforme brosten ved Paris Roubaix for en lille måned siden – så lidt grus og småsten i Veje Ådal komme han knap nok til at registrere, lyder det fra Kaptajn Bjørnsteen, der ikke stiller til start pga. højdetræningslejr på Falster.
Men også Eigil Leegaard, Jeppe Thiemer og Løjtnant Sørensen er stærkt kørende. De kender terrænet og ruten – og det er en stor fordel. For ruten er meget medtaget i år. Der er store huller, skarpe sten og løst grus i mange sving. Men Eigil og Kasper har nu i flere dage i træk været ude og nærmest røntgenfotografere ruten.

Stagiaire Munch

Squadra Molteni har på søndag endnu et es i ærmet. Sidste års vinder af La Fleche Vejllonne Lars Munch har netop tegnet en stagiaire kontrakt med Squadra Molteni.

– Der skete det ved Ronde van Borum, at Lars kommer gående forbi holdbussen med sin Eddy Merckx Molteni cykel. Han stiller cyklen og kommer indenfor og får en kop kaffe – og så var kontrakten stort set tegnet, fortæller holdbuschef Grane Maaløe, der fortsat døjer med en albueskade.

Planen og taktikken

Det er selvfølgelig Per Sandahl der er kaptajn på søndag – ligesom det også er ham der lægger taktikken, og har udtænkt en plan genial for, hvordan Squadra Molteni kommer øverst på podiet.

– Ja, nu er det jo sådan, at en genial plan kun er genial, hvis konkurrenterne ikke kender til den. Så derfor vil jeg selvfølgelig ikke afsløre den her, siger Per Sandahl.
Men jeg kan da godt afsløre, at vi udover at gøre som vi plejer – for det forvente de andre jo – så vil vi også gøre noget helt uventet.

Squadra Molteni stiller til start med Kaptajn Per Sandahl, Løjtnant Kasper Sørensen, Mark Petersen, Eigil Leegaard, Lars Munch, Jeppe Thiemer og Carsten Jacobsen

Grand Prix Vejle Ådal køres på søndag 5. maj kl. 11.00 – med start og mål ved Bindeballe Købmandsgård.

 

Fotos: GVPÅ