Optakt: Grupetto Cycling Festival i Vejle

Grupetto Cycling Festival er to spændende dage i Vejle, der sætter fokus på kulturen, kunsten og livsstilen, der knytter sig til cykling. Squadra Molteni deltager i både fredagens cykelparade Vejles gader, lørdagens Grejsdal Gravel, der er et 75 km gravelløb gennem Vejle Ådal og Randbølhede, og de er selv værter for et “talk” (nymodens ord for foredrag) lørdag aften.

Første opgave for Squadra Molteni er fredagens cykelparade Vejles gader. Her stiller holdet, hvis alle whereabouts bliver godkendt, med Kaptajn Bjørnsteen, Kristian Blume, Lars Munch, Eigil Leegaard, Svend Seegert, Peter Meinert, Per Sandahl og  Chris Anker Sørensen med som stagiaire.

Vi har valgt Per Sandal som Capitaine de Route til paradekørslen, for Per har et godt overblik, når det kommer til de indlagte champagnestops. For her gælder det om, at få fat i både glas og godter inden de er væk, fortæller Kaptajn Bjørnsteen

Lørdag stiller Jeppe Thiemer, Jens Langergaard og Kaptajn Bjørnsteen (og muligvis også Kristian Blume) op til Grejsdal Gravel, der køres over 75 km og ca. 800 højdemeter, med en fordeling på ca. 20 procent asfalt og ca. 80 procent grus og skovstier.

Her er vi tilbage i den 1970’er inspirerede cykelstil på grus og asfalt, som vi i Squadra Molteni er så vilde med. Jeg og Bjørnsteen har påtages os rollen som hjælperyttere for Jeppe Thiemer, der i øjeblikket er i storform. Forhåbentlig kan vi hjælpe Jeppe til er sejr – og måske rydder vi hele podiet, fortæller Jens Langergaard, der netop er tilbagevendt fra et længere træningsophold i Rostock.

Bag Grupetto Cycling Festival står Vejle Kommune og VisitVejle, som har samlet et hold af engagerede ildsjæle. Derudover er der et bredt samarbejde på tværs af City Vejle, Grejsdalsløbet, Elliott Hope Studio, vintage-cykelløbet Grand Prix Vejle Ådal, Squadra Molteni og Spinderihallerne.

Se programmet for hele festivalen her:

https://grupetto.vejle.dk/program-2021/