Optakt: GSV Grand Prix 2021

Danmarks hurtigste gaderæs – Grand Prix G.S.V. køres i år torsdag 7. oktober. Det er VM i koldstart. Det er ræs. Det er gejl, gøgl og Gruppo Sportivo Velopresse. Squadra Molteni sender en lille håndfuld ryttere ind i arenaen til sæsonens sidste dans … 
Fra 0 til 60 km/t på næsten nul komma nul. Uden weather protocol, uden dopingkontrol, uden skridt- og tandbeskyttere – og uden opvarmning. Det er VM i koldstart. Der er spidse albuer. Og der er en positionskamp, der er så indædt og intens fra meter 0, som var det kampen om en ny messedreng i den katolske kirke.

Jeg har kørt løbet mange gange. Hver gang har det været med blodsmag i munden – og på langsiderne har jeg adskillige gange kastede lidt belgisk øl op. Men det er sådan Grand Prix G.S.V. ér, fortæller Kaptajn Bjørnsteen.
Der er derfor jeg elsker at hade det løb.

Grand Prix G.S.V. er 11 omgange á små 1000 meter rundt på Ingerslevs Boulevard – midt på i Aarhus. Der er gak og gøgl: Chefen med cowboyhat og Kaptajnen med smørhår. Kyssepiger med våde læber og glimt i øjet – inden de og der bliver helt forbudt – og det er Stimmung und Spass uden lederhosen.

Squadra Molteni har god Grand Prix G.S.V. statistik. Vi smadrer de gamle stålcykler rundt i kurverne – og giver den én over nakken ned af langsiderne. Vi saver crabonadecyklerne midt over, fortæller Kaptajn Bjørnsteen.
Squadra Molteni har nu vundet stålklassen flere år i træk – og på torsdag bliver ingen undtagelse.

Grand Prix G.S.V. køres ved 18-tiden på Ingerslevs Boulevard. Løbet bliver sendt LIVE fra kantstenen…