P R E S S E M E D D E L S E: Squadra Molteni har fået et wildcard til Tour de France 2022.

 

Der er nu officielt. Squadra Molteni har fået et wildcard til Tour de France 2022. Ledelsen i ASO har inviteret det danske retro-cykelhold med til foreløbig de 3 første etaper af Tour de France 2022.

– Vi er glade for, at det nu er officielt. ASO har endelig set, at et Tour de France på dansk grund selvfølgelig skal være med deltagelse af danmarks stærkeste retro-hold, fortæller sportsdirektør Klaus Maarup

Tourdeltagelsen har selvfølgelig udløst en del forberedelser på Squadra Molteni: Holdbussen skal have nye tændrør, servicebilen skal have installeret et nyt “Tour de France horn”.

– Ja, og vi skal have indkøbt ekstra solcreme, for vi er jo det eneste hold der kører med rigtige korte ærmer og korte bukser, lyder det fra Grane Maaløe, der er teknisk ansvarlig på holdet.
– Og vi får også tilsendt en kasse helt nye kasketter fra vores tøjproducent i Italien.

Squadra Moltenis sportsdirektør Klaus Maarup har forhåndsudtaget en bruttotrup på 12-13 ryttere, der alle gennem forårsklassikerne Ronde van Borum, Ribe-Tonder-Ribe, La Fleche Vejllonne, Gand Prix Vejle Aadal og En Foraarsdag paa Heden – Grand Prix Herning skal forsøge at gøre sig klar til de 3 Tour de France etaper.

– Nu er det jo sådan, at der i UCI-reglerene for retro-holds deltagelse i etapeløb, er anført, at der må udskiftes ryttere mellem de enkelte etaper. Så jeg får helt sikkert brug for hele hele bruttotruppen, fortæller sportsdirektør Klaus Maarup, der pt. er på fransk sprogkursus i Vallonien, så han har en chance for at forstå meldingerne i Radio Tour til sommer.

Etaperne
Med hensyn til etaperne, så er Jens Langergaard og Jeppe Thiemer, der allerede er begyndt at træne på enkeltstartsruten i København. De første meldinger fra de 2 temporyttere er, at det er meget svært at holde mere end 20 km/t i snit i myldertiden. Specielt stykket langs Den Lille Havfrue kan det være yderst vanskeligt ikke at påkøre en japansk turist.

Den 200 km lange 2. etape fra Roskilde til Nyborg køres allerede den 11. juni. Her håber Squadra Molteni på hård vind fra nordvest, så det 9 mand store hold afslutningsvis kan lægge en perfekt vifte over Storebæltsbroen, og køre Grana Maaløe til en sprintsejr.

Den afsluttende 3. etape fra Vejle til Dybbøl, der køres 3. juli, bliver spektakulær. Her vil holdet sætte alle kræfter ind – og de kan ikke udelukke, at de kommer til at køre hele prof-feltet flere timer bagud.