Piratræset der mistede sin synd

Grand Prix Gruppo Sportivo Velopresse har siden det dykkede op for 7 år siden været et ægte priatløb. 100% Rock’n’roll’er, uden tilladelse og 11 gange i fuld fart rundt om Ingerslev Boulevard. Men i går blev piratræset kastreret. Squadra Molteni var med på mållinjen. 

– Der går rygter om, at vi kun skal køre 5 omgange, lød det fra vores holdkammerat Svend Seegert, der bor et drikkedunkkast fra Ingerslev Boulevard.

Squadra Molteni stillede til start ved årets hurtigste og mest spektakulære gaderæs med Kaptajn Niels Bjørnsteen, Løjtnant Kasper Sørensen og tempomaskinen Svend Seegert.
Der var lovet regn, skybrud og syndflod – men Boulevarden lå tør og klar til ræs.

“Vi er Gruppo Sportivo Velopresse. Dette er Grand Prix Velopresse”, lød det fra “Chefen”. Men så kom det. Rygtet blev bekræftet: “Vi har fået lov til af ordensmagten, at køre 5 omgange”. Piratchefen havde tidligere på aftnen været i kamp mod skrankepaver fra Aarhus Kommune og politiet. Og efter sværdkamp, bestikkelse og mandeflirt – havde et par betjente givet gaderæset lov til at køre – men i en kastreret udgave.

– 5 omgange á 1 km! Det ødelagde jo pludselig hele vores grundige forberedelse, lød det fra Løjtnant Sørensen. Vi havde indøvet, time’et og tilrettelagt et perfekt lead-out til Kaptajnen, hvor Sved skulle trække frem til 4,8 km før mål. Herefter skulle jeg så køre fuld gas frem til 500 metermærket – og så ville Kaptajnen fyre sine sidste 3000 watt af.

Nå … men Kaptajnen måtte lynhurtigt hive en nødplan frem af ryglommen:

– Vi kører som vi plejer og har aftalt, lød det fra Kaptajn Bjørnsteen.

Efter en halv masteromgang gik starten. Svend lukkede op for den store diesel, men inden den gamle SCO Verdensmestercykel var kommet op på 55 km/t – var feltet kørt. Længere fremme lå Løjtnanten og Kaptajnen.

– Kasper kommer op til mig på første omgang. Men jeg tror han havde hørt forkert under vores taktikmøde 30 sekunder før start. Jeg sagde, at han skulle lægge den på 55 km/t, men da Kasper kom og tilbød sit baghjul, var det med 65 km/t – så jeg nåede ikke at skifte gear, før Kasper allerede var 30 meter foran, fortalte Bjørnsteen.

Løbet var så kort, at det knap nok nåede at udvikle sig. De allerhurtigste carbonryttere i stramtsiddende badedragter vandt. Kasper trak gruppe 2 hele vejen i mål, mens Niels og Svend kom ind lige efter.

– Jeg havde tunnelsyn og kvalme hele vejen, lød det fra Kasper efter han havde fået pulsen ned fra 220 til 38 igen.

Men mens Kasper, Niels og Svend stod og evaluerede løbet, kom der en pastor og verdensmester forbi.

– Kasper, du er så stærk, men du spilder dine kræfter, lød det far Verdensmester Gunnar Asmussen. Du skal vente, vente, vente – og når du føler, at det er for sent – så skal du lukke op. Så vinder du.

Verdensmesteren havde talt. Der blev et øjeblik helt stille på Ingerslev Boulevard.
Regnen begyndte at falde.
Kasper nikkede stille – og sagde tak, det skal jeg nok.

Og så trillede vi hjem til Vejle.