Topplaceringer til Kaptajnen og Løjtnanten ved Carl Nielsens Touren

Kaptajn Bjørnsteen og Løjtnant Sørensen stillede til start ved Carl Nielsens Touren 2019 – og det blev til topplaceringer – også selv om de aller hurtigste kørte lidt for hurtigt.

Carl Nielsen barndomshjem var i Nr. Lyndelse. I dag står huset der stadigvæk. Der er også Carl Nielsen Skolen, Carl Nielsen Bageren og Carl Nielsen Auto i Nr. Lyndelse. Og så er der også Carl Nielsen Touren. Et lækkert motionsløb på en rute, der snore sig gennem det Morten Korchske landskab på Midtfyn: Op og ned. Bindingsværkshus med stråtag. Sving til højre, sving til venstre. Op og ned. Lille by med gadekær. Op og ned….

– Der er vildt fedt på Fyn. Smukt og det er sjovt at køre løb dér. Men hold fast det gik stærkt i dag, fortæller Kaptajn Bjørnsteen.
Starten går og jeg roder lidt med mine tåclips – og så er jeg pludselig i den bagerste del af feltet. Nå, men jeg kører mig lige op i front hvor Kasper sidder, tænkte jeg. Men nej. Motorcykelmarshallen kører ca 40 km/t gennem Nr. Lyndelse og ud af den første landevej, hvor der også er sidevind. Så knækker feltet – og jeg sidder i den tunge ende. Ca. 15 mand glider væk.

Løjtnant Kasper Sørensen sidder i frontgruppen på godt 15 mand. Her sidder han godt og lunt – indtil den første bakke kommer.

– Jeg ved ikke rigtig hvad der skete med mine ben i dag. Vi skippede opvarmningen og motorcykelmarshallen kvitterede med den vildeste koldstart nogensinde. Jeg syrer fuldstændig til på den første bakke, fortæller Kasper.
Der var desværre ikke meget at skyde med i dag – lårbasserne var fuldstændigt udhulede. Efter 20 km. bliver jeg skivet, da vi kører over et vejbump. Jeg bliver samlet op af feltet bag mig, hvor Niels sidder og har det store overblik. Jeg kunne jeg heldigvis holde hjul til stregen.

Kort før mål bliver tempoet i forfølgergruppen skruet voldsomt op. Der skal køres om forfølgergruppens sejr. Løjtnant Kasper rykker med små 6 km igen – men bliver kørt ind igen. Lidt efter rykker Kaptajn Bjørnsteen. Den orange Eddy Merckx knager – og han får et lille hul.

Jeg trykkede den virkelig af. Der var kun ca. 1 km til mål. Jeg kunne se byen. Men … først da jeg kommer til byskiltet ser jeg, at det er den forkerte by.  Der var stadig 4 km til Nr. Lyndelse – og jeg havde ikke flere tændstikker…, griner Kaptajn Bjørnsteen.

Carl Nielsens Touren 2019 bød endelig på noget varme og sol til et cykelløb i år. Selv Eigil havde smidt de lange rør i den forløbne uge.
Næste opgave for Squadra Molteni bliver allerede på tirsdag aften, hvor det klassiske Uldum Criterium køres. Det bliver sommeraften, syre og sidevind.

Carl Nielsens Touren 2019 – 80 km:

Kasper Sørensen, 2:13:02, 1. plads 30-34 år, (18. plads samlet)
Niels Bjørnsteen, 2:13:09, 4. plads 50-54 år, (23. plads samlet)