Tredjeplads til Thiemer ved Kroppedal Grand Prix

Det var et vældig decimeret Moltenihold der søndag stod klar til start ved årets højdepunkt i vintagecykelkredse; Kroppedal Grand Prix. Kun tre mand var det muligt at stille til start med, grundet rod i whereabouts, blodposer og coronapas…

Kroppedal Grand Prix består, som den nye tradition byder sig, af en turistrunde med stop og en skarp til ganen i Fausto Coppi-svinget i Ledøje. Her hyldedes i år den første verdensmester, svenske Gunnar Sköld fra 1921. Efterfølgende køres der 8 runders ræs på grusvejene omkring Kroppedal Museum og til slut tændes der op i grillen og uddeles diverse priser og fortæres den traditionsrige og berømte hindbærsnitte.

De tre musketerer som det lykkedes directeur sportif, Klaus Kjærgaard, at udtage til dagens strabadser var Carsten Jacobsen, Jens Langergaard og Jeppe Thiemer. Målet var en sejr. Taktikken var trods lavt mandtal klar og tydelig som altid – med telegram fra Kaptajn Bjørnsteen fra hovekvarteret i Vejle –

“Stik i højre. Stik i venstre. Kør hurtigtst!”

På grusvejen ved Museet står et felt af flotte ryttere klar til start. Carrera-holdet er der, Velopress-trøjer, en vaskeægte hullet landsholdstrøje med Tuborg broderet på brystet er der. G.s. Tempesta.
Gios Torino, Gios Brooklyn, og forhåndsfavoritten Jens Dich i hans lyserøde langærmede CK Kronborg trøje, er klar på stregen.

“Jens er storfavorit i dag, men vi har forberedt os godt. Jeg har været i højdetræningslejr på toppen af Rigshospitalet på en Swiftmaskine hele sidste uge. Men holdlæge Finn Birk fik mig flyttet til Herlevs tag i søndags, da det ligger højere oppe. Desuden fik jeg lov til at slikke indersiden af de poser med pulver Jens Dich fyldte i sin drikkedunk her lige inden start – det må også give lidt ekstra.” siger en forhåbningsfuld Jeppe Thiemer inden han trækker cyklen op mod startstregen.

Solen skinner og Løbsdirektør Seidenfaden og publikum tæller ned fra 10, inden løbet ringes i gang med den gyldne klokke. Feltet triller ud under det nye og meget flotte start/mål banner. Kroppedal GP 21 er i gang.
Jens Langergaard lægger sig i front og træder feltet afsted ned ad bakken og hen over den første kvægrist. Der er godt med tempo på og feltet strækkes langt i de to hjulspor på den gamle grusvej.
Moltenis grusspecialist holder et højt tempo og konkurrenter drysser stille ud ad bagdøren. Jacobsen holder sit løfte fra taktikmødet og bakker af og sørger for at ingen fra grupettoen får lov at komme frem igen.

Tilbage i front bliver hurtigt etableret en favoritgruppe bestående af Steffen Lyhne (Gios Torino), Jens Dich og Moltenis Jeppe Thiemer og Jens Langergaard.
De fire bliver snart til tre da Langergaard har gjort det hårde forarbejde, og Steffen Lyhne går frem og tager fronten.
Halvvejs i løbet er der som noget nyt indlagt Dubonnet-sprinten. Første rytter til at passerer målstregen og påbegynde femte omgang vinder en flaske Dubonnet.
Sådan et tilbud skal man ikke hører mange gange, hvis man hedder Jens Dich og på opløbsbakken træder han til, vinder spurten og distancerer Thiemer og Lyhne, der må sætte jagten ind.
Der går dog ikke længe inden de to bliver stiltiende enige om ikke at arbejde sammen om det.

“Hvis vi hentede ham skulle vi to alligevel kører om 2. og 3. pladsen” som Steffen formulerer det efter løbet.

Og det havde han nok ret i, for de så ham aldrig igen, selvom de kørte til. På sidste runde forsøger Jeppe sig med en forcering ned ad rutens ene langside, men Steffen er der endnu.
Jens Langergaard fik en punktering på et kritisk tidspunkt, men efter et hurtigt slangeskift, kvitterede han med en to omganges føring for Jeppe (og Steffen) i jagten på Jens Dich.

I næstsidste sving sætter Steffen turboen på, rykker forbi Jeppe på hans højre side og trækker fra. Jeppe kan ikke hænge på, og må se afstanden øge sekund for sekund.

Længere fremme kører Jens Dich i mål og vinder Kroppedal Grand Prix, med små to minutters forspring til Steffen Lyhne. 20 sekunder senere kommer en noget slukøret Jeppe Thiemer i mål på en tredjeplads.

En fortjent sejr til Jens og også en fortjent andenplads til Steffen, der kunne glæde sig over at der ved dette løb ikke var nogle hemmelige målstreger at blive snydt af.

Værd at bemærke var det desuden af Gios Brooklyns Thomas Marker kørte med, og dermed satte sin føring i DNS-klassementet over styr. Han er nu skarpt forfulgt af Team K-Werks Bagmand, Carsten B. Sørensen, der med DNS i 14 træningspas, nu næsten er oppe på siden af Thomas Marker.

Efter løbet og præmieceremoni venter grillmad og prisuddeling. Carsten Jacobsen vinder en pris for hans flotte Banani, som i de unge år fik kørt europa tyndt og Jeppe Thiemer får overrakt Peter Bjerg Prisen. En vandrepokal som sidste års modtager, Lena, fik for hendes fremragende benarbejde og gode humør bag kulisserne af Kroppedal GP.
Lena gav den videre til Jeppe grundet hans store indlevelse i vintage cykelverdenen, med særlig vægt på det flotte interview med RAI inden sidste års Grand Prix. Så vandt Molteni alligevel (noget) til sidst.

Molteni takker for et dejligt arrangement. Vi kommer igen næste år, større og stærkere.

FORZA MOLTENI