Turbo Thiemer vinder Ronde van Borum – Squadra Molteni rydder podiet

Jeppe Thiemer vinder stålklassen i sæsonenens første løb – Ronde van Borum. Anden og tredjepladsen blev besat af Kaptajn Bjørnsteen og Kristian Blume.

Klokken er 09.00 og der er taktikmøde i holdbussen. Sportsdirektør Klaus Kjærsgaard udstikker dagens plan: Kristian Blume skal gå med i et tidligt udbrud. Kaptajnen skal dækkes af Jeppe Thiemer, Jens Langegaard og Lars Munch – og hvis hvis Blume ikke holder hjem, skal Kaptajnen køres til sejren…

Alle nikkede til planen og skyllede den ned med et glas Porto Molteni.

Starten går, og allerede efter godt 10 km er Kristian Blume med i et udbrud. Bagved sidder Kaptajn Bjørnsteen godt beskytter af Jeppe Thiemer, Jens Langergaard og Lars Munch. Men på Pøt
Mølle har Langergaard og Munch lettere tekniske problemer, så nu sidder Kaptajn Bjørnsteen og Jeppe Thiemer alene i en lille gruppe carbonister.

Holdet er nu splittet – og Sportsdirektør Klaus Kjærsgaard kommer på overarbejde resten af dagen.

Og ude i vinden er der også udfordringer:

– Jeg følte jeg havde gode ben. Men da vi rammer de første grus-sektore – og ser hvordan Jeppe træder igennem, ved jeg, at han bliver svær at følge, fortæller Kaptajn Bjørnsteen

– Jeg kunne mærke, at den dér portvin! Specielt på grusstykkerne kørte jeg med et stort overskud, og jeg kunne se, at jeg trak fra Kaptajnen hver gang, fortæller Jeppe.

Længere nede er Jens og Lars kommet ind i et godt flow – og samtidig bakker de af, så forfølgerne mister lysten til at køre ind på Kristian, Jesper og Niels.

Efter godt 50 km indhenter Jeppe Thiemer og Kaptajn Bjørnsteens gruppe Kristian Blume. Kristian, der lige har fået ny aksel i bagnavet, fordi den gamle var knækket, er gået lidt kold i morgenudbruddet.

– Nu hvor jeg har kørt de sidste 4 – 5 løb med en knækket bagaksel, skal jeg lige vænne mig til at køre med én der er intakt, lyder det fra Kristian.

Første del at Ronde van Borum blev kørt på en super spændende 60 km rundstrækning med 4 -5 lange grus-sektore. Finalen blev kørt på 1,5 omgang rundt om Skivholme Forsamlingshus – og selvfølgelig med opløb på den frygtede opløbsbakke.

Jeppe Thiemer, Kaptajn Bjørnsteens og Kristian Blume komme sammen ind på opløbsbakken, men det er Jeppe der viser sig at være stærkest i spurten. Forza Jeppe!

Nogle minutter senere kommer Jens og Lars i mål side om side.

Uggi Kaldan har formået at lave en dansk forårsklassiker. Og selvom corona-restriktioner har umuliggjort, at køre Ronde van Borum med 10 x 7 km runder omkring Skivholme Forsamlingshus, så har Uggi fundet en løsning, der måske endda er bedre en den gamle.

Ronde van Borum 2021 får 10 ★ ud af 10