UCI: Molteni overtræder regler om aerodynamiske materialer

Squadra Molteni er endnu engang rendt ind i problemer med UCI, der denne gang påstår, at broderierne på den orange Molteni-jersey er i strid med UCIs nye regler om aerodynamiske materialer.

Det handler om omskrivningen i Kapitel 3, Udstyr, sektion 3, § 1 General provisions
1.3.033, der træder i kraft 4. marts 2019. Her er teksten nu ændret til:

“Tøjtyper må ikke ændre rytterens morfologi og nogen ikke-væsentlig betydning element eller anordning, hvis formål ikke udelukkende består af tøj eller beskyttelse, er forbudt.
Ændringer i tøjets overfladeruhed er tilladt, men må kun være resultatet af tråde, vævning eller samling af stoffet. Overflade roughness modifikationer skal være begrænset til en profilforskel på højst 1 mm.”

– Ja, nu er kæden da faldet helt af for UCI. De har målt vores uldtrøjer efter – og fundet ud af, at bogstaverne, som er broderet på vores uldtrøjer, er for høje i forhold til deres nye maksimum på 1 mm, fortæller Grane Maaløe, der er teknisk chef på Squadra Molteni.

De nye regler med 1 mm som maksimum er kommet til, da flere ProTour-hold har fået lavet jerseys og fantomdragter, hvor stoffet nogle steder består af store knopper, der efter sigende skulle giver en bedre aerodynamik.

– Hæ hæ … Tænk, at de broderede bogstaver skulle give en aerodynamisk effekt. Så har vi hørt det med, lyder det fra Kaptajn Bjørnsteen i Molteni HQ. Men UCI kan godt pakke sig! Jeg har lige målt efter, og de bogstaver er ikke over 1 mm.

Der er for øvrigt kun 44 dage til at Squadra Molteni kører timerekordforsøg i Thorvald Ellegaard Arena, Odense Cykelbane – og det bliver med broderede MOLTENI-bogstaver på uldtrøjerne.