UCI-præsident langer ud efter Squadra Molteni

UCIs nyvalgte præsident David Lappartient har travlt med at reformere cykelsporten. Nu går han efter Squadra Molteni.

David Lappartient har haft travlt med at sikre sig opmærksomhed i internationale medier med halv- og ugennemtænkte ideer og planer for cykelsportens fremtid. Tidligere på ugen var han efter Bjarne Riis og andre dopingindrømmere. Nu langer han ud efter Squadra Molteni:

– Et retrocykelhold har intet at gøre i konkurrence mod moderne cykelhold. Cykelsporten skal være troværdig, for ellers er alt tabt, siger David Lappartient, og bruger Squadra Molteni som eksempel:

– Hvis vi tillader hold som f.eks. Squadra Molteni at køre cykelløb mod moderne hold, vil det ikke være godt for sporten. De kan for min skyld elske cykelsportens historie lige så meget de vil, men de skal ikke at konkurrere mod moderne hold. Det er ikke fair, siger Lappartient.

Det handler om sikkerhed

Lappartient erkender, at der ikke juridisk er hjemmel til at udelukke Squadra Molteni, men han advarer mod, at de gamle cykler kan være meget farlige at køre på, og cykeltøj af uld, kan være livstruende at køre i.

– Retrocyklerne overholder godt nok UCIs regeler, men cykelproducenterne tjener jo ikke noget på, at hold som Squadra Molteni kører rundt på gamle brugte stålstel og forældede og mekaniske komponenter, siger Lappartient.

– I sidste ende handler det også om sikkerhed. Og at køre på af Alpe d’Huez i 35 graders varme i uldcykeltøj, er tæt på at konflikte med UCIs extreme weather protocol, siger Lappartient.

I Squadra Moltenis HQ tager man Lappartient udmeldinger med lige dele jysk sindsro og skuldertrækken.

– Lappartient er fuld af mærkelige ideer og varm luft, siger Kaptajn Niels Bjørnsteen. Han skulle hellere genindføre kravet om korte hvide sokker. Og forbyde det dér pjat med at sidde på overrøret. Han vil også forbyde radioer i servicebilerne. Dét gider vi ikke at rette os efter. Klaus har lige fået installeret en ny Phillips bilradio i Volvoen. Enda en stereo-model. Dén bliver hvor den er.

Rod i organisationen

Tidligere har UCI været ude og beskylde Squadra Molteni for motordoping og lakridspibedoping. Og i sidste måned beskyldte UCI retroholdet for, at have rod i organisationen.

– Lappartient skrev også til os i sidste måned. Det var i forbindelse med, at vi blev nomineret til Årets Klub ved Danish Bike Award. Han påstod at vi havde rod i organisationen og forlangte at se et organisationsdiagram. Det fik han så:

– Og så man kan se, så er Squadra Molteni bygget op efter et klassisk italiensk organisationsprincip, griner Bjørnsteen.