UPDATE – Record della’Ora: Blåt øje, hudafskrabning og 49 km/t

Her med godt en måned til timerekordforsøget Record Della’Ora, 9. februar i Thorvald Ellegaard Arena meldes der om intense forberedelser, drama, høj fart og opadgående formkurver på Squadra Molteni.

I Dipartimento Selandia meddeler Jens Langegaard, at han nu har fået Michael Rasmussens aflagte blod centrifuge op at køre på fuld knald – og Jeppe Thiemer har ramt en næsten lodret formkurvestigning.

– Ja, formen er nærmest eksplosiv stigende. Jeg har faktisk svært ved at holde lidt igen, fortæller Jeppe, der i suveræn og overlegen stil i weekenden vandt Velopress’ udskilningsløb i Ballerup Super Arena.

Ved samme lejlighed måtte Kristian Blume sande, at han skal arbejde på lidt småjusteringer, for at kunne tøjle sine enorme kræfter.

– Jeg trykker til – og kommer op på ca. 54-55 km/t allerede i første sving. Da jeg rammer næste sving, kan jeg mærke, at centrifugalkraften presser mig opad mod den lodrette bandereklame. Da jeg rammer bandereklamen ryger jeg ned med et knald, lyder det fra Kristian.

Squadra Moltenis tekniske chef Grane Maaløe er allerede ved at finde en løsning på Kristians udfordring.

– Kristian er simpelthen for let. Så når han rammer svingene med over 54 km/t, bliver han presset opad. Derfor har jeg nu monteret 2 kg bly i Kristians banecykel, afslører Grane.

Men som bekendt, så er intet så galt, at det ikke er godt for noget. Kristian har her 2 dage efter styrtet, der kostede et blåt øje og en del hudafskrabninger, allerede erfaret, at selv om den nye hud strammer lidt, så er den marginalt hurtigere end den gamle.

I Dipartimento Jytlandia er Max “Watt” Nielsen, Kasper Sørensen og Kaptajn Bjørnsteen ved at teste tidsplaner for timerekordforsøget.

– Vi har trænet intensivt i Thorvald Ellegaard Arena de sidste par måneder. Vi arbejder med et par forskellige tidsplaner. I går testede vi “Plan A” – og det ser ud til at være realistisk. Vi ligger i snit på 18,6 sek. pr. omgang – hvilket er godt 49 km/t. Men når Kaptajnen går helt ned i “Moser-positur” og holder kadence 110 i 53/15, ligger han på omgangstider på 17,0 sek. Så vi har “luft” i budgettet, lyder det fra Max Nielsen.

Max Nielsen har for øvrigt lige været på højdetræningslejr i Italien. Han er dog blevet 7 kg lettere af højdetræningen – så nu er Max gået over til at drikke tungt vand, for at tage lidt på igen.

Timerekordforsøget Record Della’Ora køres 9. februar, kl. 14.00-15.00 i Thorvald Ellegaard Arena, Odense.