Vi kom, vi kørte – og vi fik tæsk

Squadra Molteni kørte lørdag 7. april Paris-Roubaix Challenge – 172 km inkl 54 km brostenspaveer. Tilstanden her dagen efter er som om, at nogen har gennembanket hele holdet med baseballkøller og våde håndklæder gennem natten…

– Jeg er helt smadret. Nu kæmper jeg mig hen til Carrefour de l’Arbre og brænder den sidste tændstik af, lød det fra løjtnant Kasper Sørensen med godt 40 km til mål.

Selvom der både var let medvind, høj sol og knastørre støvende paveer, så var “Helvede i Nord” hård og nådesløs over for holdets ryttere.

– På en eller anden måde var det lykkedes arrangørerne at lægge de fleste paveer i mod- eller sidevind. Og selvfølgelig er Arenberg og Carrefour de l’Arbre sindssygt hårde, men pavé nr. 8 Moulin de Vertain var det værste jeg nogen sinde har set – og kørt på. Brostenene lå både på siden og på højkant. Og flere stedet var vejen sunket ned i store huller, fortæller Jens Langergaard, der for øvrigt var flyvende på alle paveerne på sin Eddy Merckx Molteni cyclo-cross edition.

Squadra Molteni kørte løbet som et hold. Der blev holdt sammen, men på paveerne var der fri leg – og efter blev der samlet op. Og udbedret defekter hos Morten Mejsen, der var nede med 2 punkteringer mod ingen defekter i Molteni-lejren.

– Ja, Ja… Men jeg vandt mindst 8 skiltespurter, lyder det fra Peugeot-kaptajnen. Og jeg og min røv er fandeme ikke bygget til de dér hjernedøde paveer. Arrangørerne er jo MORDERE.

Kaptajn Bjørnsteen, der kørte løbet på halsbetændelse og en håndfuld piller, vurderer holdets indsats således:

– Der blev kørt fantastisk godt. Vi havde fartmaskinen Kristian Blume og tempofænomenet Jeppe Thiemer helt ude foran det meste af tiden. Og pavé-buster Jens Langergaard trak på brostenene. Kasper Sørensen kørte de sidste 50 km med vabler i begge hænder – og på ren vilje. Squadra Molteni fungerede perfekt. Alle gav hvad de havde til holdet. Bedst kørende var dog uden tvivl Maria Winther, der nærmest blev forelsket i de deforme paveer.

– Juhuuuu… nu kommer der en pavé igen. Jeg elsker dem, lød det fra Maria mindst 28 gange.

Maria må dog betale regningen i dag. Kasper er afhørt for hustruvold, men er blevet frikendt.

Afslutningsvis kørte hele koblet i formation ind på den legendariske Velodrom Roubaix – og krydsede målstregen side om side.

Film og flere fotos kommer senere..