2. Etape: Utterslev Mose – Charlottenlund – Moltenis langergaard tager etapesejr og skiltespurt

Kaptajnen involveret i styrt, men Moltenis domestique Jens Langergaard sikrer sejr på efterbrænderen af 2. sprøjte fra Pfizer.

2.etape af Tour de Danmark havde start ved Utterslev Mose og skulle bringe feltet op til Farum og derfra udover Bregnerød, Høvelte, Kettinge og Hørsholm for derefter at køre langs Strandvejen til målet ved Cafe Jorden Rundt i Charlottenlund. En kort men teknisk krævende rute på 59 km.

 

Tilskuer iført Brooklyntrøje skyld i massestyrt
Etapen var kun 10 km gammel da Moltenis kaptajn Niels Bjørnsten var involveret i et massestyrt. På bakken op mod Farum rammer en tilskuer iført Brooklyntrøje og papskilt Bjørnsten, der ryger ud over styret – og rammer asfalten så hårdt, at hans ene cykelsko falder af!

Følgebilen får tilset Bjørnsten og sportsdirektør Klaus Kjærgaard får over radioen kommunikeret til Jens Langergaard at kaptajnen er ok, men at Langergaard har fri rolle på etapen.

Lumsk angreb
Den besked får Langergaard til at lave et lumsk angreb på det falske flade stykke op mod Bregnerød Kro og da han runder kroen er hullet skabt.

“Jeg fik jo 2. omgang af Pfizer vaccinen i pausen ved storskærmstransmissionen ved Øksnehallen mellem Wales og Danmark i aftes. Og jeg kan lige love for, at det er en booster at få nummer 2,” forklarer Langergaard der på vej udover Høvelte øvelsesterræn og op til Kettinge øgede forspringet.

 

Bagude var Bjørnsten nået op til feltet efter sit styrt og satte sig op foran og bakkede af samme med resten af Molteni-holdet.

Efter passagen af Hørsholm Kirke gik ruten ud mod Stramdvejen hvor der skulle drejes til højre ind mod de sidste 10 km mod mål. Langergaard hold forspringet og tog de pointene ved Klampenborgskiltet inden han i ensom majestæt kørte i mål ved Cafe Jorden Rundt.

Bjørnsteen tog feltets spurt og dermed 2. pladsen og efter målgang havde han denne kommentar til styrtet og etapen.

“Det var eminent overblik af sportsdirektør Klaus Kjærgaard at få sendt Langergaard afsted i fri rolle. Om selve styrtet har jeg det at sige, at det altså er underligt at der står en Brooklyn fan der i vejkanten med et stort pap-skilt. Holdet har igen ingen ryttere til start. Så vidt jeg kunne se i farten var ham i Brooklyn-tilhængeren en mand i 50’erne, høj, lidt tyndhåret og med briller. Men pyt, vi vandt etapen, jeg slap med en hudafskrabning på knæ og hofte. Cyklen skete der ikke noget med, den er jo lavet stål.”

Forza Molteni

2. Etape:
1. Jens Langergaard, Squadra Molteni

Klassement:
1. Jens Langergaard, Squadra Molteni
2. Løjtnant Sørensen, Squadra Molteni

Hold:
1. Squadra Molteni